Peute en Taxi Stam winnaars Social Impact Award 2018

12 november 2018 door Hennie van der Zouw
Peute en Taxi Stam winnaars Social Impact Award 2018

DRECHTSTEDEN - Peute Recycling B.V. en Taxi Stam B.V. mogen zich een jaar lang 'sociaal ondernemer van de Drechtsteden' noemen. De vakjury koos op 8 november 2018 in Kunstmin Taxi Stam B.V. unaniem als winnaar van de Social Impact Award 2018 - Vakjuryprijs. Het publiek stemde vooral op Peute die er met de Social Impact Award - Publieksprijs vandoor ging.

Sociaal ondernemers onmisbaar
Peute en Taxi Stam werden gekozen uit 31 genomineerden. Peter Heijkoop, Portefeuillehouder Werk en Inkomen van de Drechtsteden: "Ik feliciteer Peute en Taxi Stam van harte met deze prijs. De bedrijven vervullen een voorbeeldfunctie in de regio. Sociaal ondernemers zijn onmisbaar, omdat zij ook mensen met een arbeidsbeperking aan een baan helpen, ofwel mensen die anders aan de kant staan. Het hebben van werk biedt voor deze mensen een goede basis om een zelfstandiger bestaan op te bouwen en actief aan de samenleving deel te nemen".

Jury unaniem
De onafhankelijke jury, bestaande uit Tof Thissen (directeur UWVWerkbedrijf), Jennifer van Rossum (Subway Dordrecht, winnaar Social Impact Award 2017) en Peter Heijkoop (Portefeuillehouder Werk en Inkomen van de Drechtsteden, Vakjuryvoorzitter) kozen unaniem voor Taxi Stam B.V. als winnaar van de Social Impact Award - Vakjuryprijs. In haar juryrapport schreef ze: "Deze onderneming neemt doorlopend inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt aan. Vooral oudere inwoners vinden een plek bij deze onderneming. Inwoners worden opgeleid tot volwaardig medewerker waar zij ook om moeten gaan met kwetsbare groepen zoals ouderen en leerlingen in het speciaal onderwijs. Serieus werk dus, met een hoog afbreukrisico. Dat getuigt van durf."

Publieksprijs
Nieuw dit jaar is de Publieksprijs. Het grote verschil ten opzichte van de Vakjuryprijs is dat de ondernemer die de meeste stemmen krijgt deze Social Impact Award wint. Het publiek ging massaal voor Peute. Met in totaal 3060 stemmen van de in totaal 7254 uitgebrachte stemmen won Peute afgetekend. Leerwerkbedrijf Combigoods werd met 661 stemmen tweede en Tempo Team met 456 stemmen derde.

Fotografie: Daphne Krijgsman, DK Photography.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.