Stichting Zakgeld schenkt meer dan 2.500 kinderen een sinterklaaszak vol cadeaus

14 november 2018 door Hennie van der Zouw
Stichting Zakgeld schenkt meer dan 2.500 kinderen een sinterklaaszak vol cadeaus

DRECHTSTEDEN – Nog even en de Sinterklaasperiode begint. Spannende tijd voor veel kinderen, niet altijd makkelijk voor ouders. Maar er is goed nieuws: in 2018 ontvangen kinderen die woonachtig zijn in een van de Drechtsteden en opgroeien in een gezin met een laag inkomen een zak vol cadeaus tijdens pakjesavond. Met cadeaus van hun eigen verlanglijstje.

Meer dan 2.500 kinderen werden door hun ouders of verzorgers aangemeld voor een ‘Zak vol Geluk’.  Zij krijgen allemaal de zak met Sinterklaascadeaus.

Het project ‘Zak vol Geluk’ is een initiatief van stichting Zakgeld die sinds 2017 aan kinderen in (financieel) kwetsbare gezinnen een onvergetelijke Sinterklaasavond wil geven. In samenwerking met stichting Leergeld Drechtsteden werden kinderen, die bij de doelgroep van Leergeld horen, benaderd met de vraag om een verlanglijstje in te vullen voor pakjesavond.  Met de catalogus van Intertoys in de hand konden de kinderen aangeven welke cadeautjes zij heel graag van de Sint zouden willen krijgen.

Tot een bedrag van € 35,- mochten ze een of meerdere cadeautjes uitzoeken. Deze werkwijze is volgens stichting Zakgeld in lijn met de oorspronkelijke gedachte achter het Sinterklaasfeest. Kinderen mogen hun eigen verlanglijstje maken en krijgen dus geen gestandaardiseerde cadeaus.

De directeur van stichting Leergeld (Bob van de Burgt) is heel blij met deze actie: “Het is zo fijn om  dit jaar na een recordaantal aanmeldingen voor deze actie zoveel kinderen blij te kunnen maken!” Van de Burgt is zeer dankbaar dat stichting Zakgeld met Leergeld Drechtsteden samenwerkt en is van mening dat deze samenwerking een schoolvoorbeeld is van hoe publiek en privaat samen gaan. (Leergeld staat ook open voor andere initiatieven die voor kinderen met minder kansen mogelijkheden creëren.)  Immers, stichting Leergeld heeft als doel kinderen te behoeden voor sociale uitsluiting en met de ‘Zak vol Geluk’ kunnen we samen ook in deze periode van het jaar aan kinderen iets geven wat bij gezinnen met een goed inkomen vanzelfsprekend is.      

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.