UPDATE: Bevlogen Dordtenaar met een missie Victor van Heusden (70) overleden

14 november 2018
UPDATE: Bevlogen Dordtenaar met een missie Victor van Heusden (70) overleden

DORDRECHT -  Victor van Heusden (70) - een veelziijdig en bevlogen mens - is afgelopen weekeinde in Dordrecht overleden. Het Nederlands Dagblad (ND) noemt hem een christelijke dappere pionier met een warm hart voor mensen. Ook de EO brengt het nieuws.

Victor geldt als grondlegger van het Flevofestival van Youth for Christ en De Spil in Giessenburg. In 1978 stond hij aan de wieg van het Kamerland festival waaruit later Flevo groeide.

Hij werd in 1948 geboren in een gezin met acht kinderen van de Vergadering van Gelovigen. Deze geloofsrichting had  in die tijd een gebouw aan de Cornelis de Wittstraat 64. Victor woonde in die straat.

Zijn oudste broer Arnold ging als eerste als geloofswerker aan de slag en Victor volgde daarna in allereerst de wereld van de Dordtse Youth For Christ. Uiteindelijk werd het een betaalde baan en liet Victor zijn baan als supermarkt-manager los.

Victor durfde nieuwe wegen in te slaan om mensen, die zoekers waren te bereiken met de Blijde Boodschap of met hulp.

Het ND noemt dat: ,,Van Heusden verstond de kunst, haaks op de hectische tijdgeest tijd te nemen om met iemand op te wandelen op de levensreis, of die iemand nu gelovig was of ex-, nog niet of niet-gelovig. Dat werd zijn levenswerk. Hij herontdekte de kracht van de liturgie, die gestalte kreeg in de retraites in Giessenburg in De Spil".

Dat de krant meer dan een halve pagina besteedt aan zijn overlijden tekent zijn betekenis.

Van Heusden vond de inspiratie voor De Spil in Taizé, waar hij als jongerenwerker in 1993 met een groep naartoe ging.

Aanstaande vrijdag is er een dankdienst voor het leven van Victor in de Open Hof kerk in Sterrenburg  1.

Bron foto: www.pelgrimstocht.org

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.