Burgemeester verbiedt demonstraties bij intocht van Sinterklaas

15 november 2018 door Hennie van der Zouw
Burgemeester verbiedt demonstraties bij intocht van Sinterklaas

DORDRECHT - De gemeente heeft een kennisgeving ontvangen waarin de demonstratie (tegen de komst van zwarte piet en de instandhouding van zwarte piet door het intochtcomité) tijdens de intocht van Sinterklaas wordt aangekondigd. Burgemeester Wouter Kolff verbiedt demonstraties bij de intocht van Sinterklaas op zaterdag 17 november maar faciliteert één door de demonstranten gemelde demonstratie. De burgemeester verbiedt de gevraagde verplaatsing van de Kuipershaven naar het Scheffersplein en demonstraties op andere locaties. De burgemeester beoogt hiermee te voorkomen dat feestvierende ouders en kinderen vermengd raken met demonstranten.

De gemeente heeft het demonstratierecht te eerbiedigen maar de intocht moet feestelijk verlopen.

Daarom wordt een vak opgesteld om de aangekondigde demonstratie te kunnen faciliteren. De demonstranten dienen zich te houden aan de gestelde voorwaarden (zoals geen gezicht bedekkende kleding, stokken, beledigen etc.) om te demonstreren, hier wordt op toegezien door de politie. De gemeente onderzoekt nu de meest geschikte locatie.

Intocht
Op zaterdag 17 november varen de boten ‘Pakjesboot 78, 40 en nieuw dit jaar nummer 29 met de Pietenband’ weer de haven van Dordrecht binnen. Sinterklaas en zijn Pieten worden hier hartelijk ontvangen door burgemeester Wouter Kolff. De Sint maakt na aankomst samen met zijn Pieten een ronde door het centrum van Dordrecht met als hoogtepunt een spectaculair feest op het Scheffersplein. Op het Scheffersplein wordt Sinterklaas muzikaal ontvangen door een gezellig Pietenorkest.

Het programma en de route:
• 11:30 uur start voorprogramma in de haven;
• 12:00 uur aankomst van de Pakjesboot met Sinterklaas en zijn Pieten;
• 12:45 uur vertrek sinterklaasstoet vanuit de haven naar “het Sinterklaasplein” (Scheffersplein);
• 12:45 uur start programma op “het Sinterklaasplein”;
• 13:15 uur aankomst Sinterklaas en zijn Pieten op “het Sinterklaasplein”;
• 14:00 uur einde programma.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.