Schone lucht in speeltuinen: 'Dordtse raad verbiedt roken in speeltuinen'

15 november 2018 door Hennie van der Zouw
Schone lucht in speeltuinen: 'Dordtse raad verbiedt roken in speeltuinen'

DORDRECHT - Op intiatief van de CU/SGP heeft de Dordtse Raad afgelopen dinsdag besloten dat het komend jaar verboden gaat worden om in speeltuinen en op sportvelden te roken in Dordrecht. Roken in speeltuinen is slecht voor de gezondheid van ouders en kinderen.

En als ouders het slechte voorbeeld geven, wordt dat zomaar overgenomen door kinderen. We zien dat het aantal mensen in Dordrecht met Astma en COPD relatief hoog is. Vorig jaar is er een voorstel van CU/SGP aangenomen om organisaties en sportverenigingen op te roepen om roken te verbieden.

Dit is loopt goed, we zien bijvoorbeeld dat het sinds korte tijd verboden is om rondom het Alber Schweitzer ziekenhuis te roken. Met dit voorstel zet de gemeente Dordt een nieuwe stap in de goede richting. De richting van een rookvrije en gezonde samenleving, voor een gezonde stad!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.