Jongeren koken maaltijd voor bezoekers Diaconaal Aandachtscentrum

15 november 2018 door Hennie van der Zouw
Jongeren koken maaltijd voor bezoekers Diaconaal Aandachtscentrum

DORDRECHT - 11 jongeren uit drie kerken in Dordrecht verzorgden vrijdag 9 november een maaltijd voor bezoekers van het Diaconaal Aandachtscentrum Dordrecht aan de Singel. De 38 bezoekers konden rekenen op een driegangenmenu: diverse soepen, stamppotten en een toetje. Volgens een medewerker van het Diaconaal Aandachtscentrum Dordrecht hebben de bezoekers de actie erg gewaardeerd: “Vooral dat jongeren dit doen, vinden ze bijzonder”.

Seven+
De actie is onderdeel van een nieuw diaconaal programma uit de drie deelnemende kerken (Ontmoetingskerk, Wilhelminakerk-Petruskapel en de Wijnstok) om jongeren tussen de 12 en 16 jaar bewust te maken en te activeren zich in te zetten voor hun naasten. Naam van dat programma is SEVEN+, een naam die verwijst naar de zeven ‘werken van barmhartigheid’ uit de Bijbel. Afgelopen vrijdag was de eerste activiteit aan de beurt: ‘hongerigen eten en dorstigen drinken geven’. In anderhalf jaar tijd doorlopen de jongeren alle zeven ‘werken’.

Onderling contact
Naast bewustwording en activering biedt dit programma ook een uitgelezen kans om de jongeren uit de diverse kerken met elkaar in contact te brengen. In februari staat het ‘bezoeken van zieken’ op het programma. Meer informatie of aanmelden: www.pkn-dordrecht.nl/sevenplus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.