Veilig werken aan de weg in de Drechtsteden

15 november 2018 door Hennie van der Zouw
Veilig werken aan de weg in de Drechtsteden

DRECHTSTEDEN - Gisteren, woensdag 14 novemver kwamen in de Drechtsteden vertegenwoordigers van gemeenten en politie bijeen, om te leren over de verkeersveiligheid bij wegafzettingen. Dit vond plaats in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Na een ronde langs de wegafzettingen in de regio bleek dat er nog veel te verbeteren valt aan de verkeersmaatregelen van wegafzettingen. Tijdens de training leerden de 27 deelnemers foto’s met wegafzettingen te herkennen en te beoordelen.  Deze bijeenkomst heeft geleid tot bewustwording wat een wegbeheerder / toezichthouder kan bijdragen aan het terugdringen van verkeersslachtoffers in de regio Drechtsteden (Regio DS).

Samenwerking essentieel
Voorbeelden van fietsers die op de rijbaan moesten fietsen vanwege afgesloten fietspaden werden besproken. Of voetgangers moesten over obstakels op het trottoir of via de rijbaan langs werk in uitvoering. Een voorbeeld dat opviel is dat er geen voorrangsregeling bij een versmalling van de weg werd aangegeven. Samenwerking tussen gemeenten, provincie en de regio DS is essentieel om tot resultaten te komen bij wegafzettingen. Ook in het kader van bereikbaarheid en hulpverlening bij incidenten is een goede samenwerking en afstemming met de hulpverleningsdiensten noodzakelijk.

Nut en noodzaak wegafzettingen
Het doel van deze sessie was naast het delen van kennis ook te komen tot een gemeenschappelijke cultuur om samen met uitvoerders van wegwerkzaamheden elkaar aan te spreken op nut en noodzaak van duidelijke en verkeersveilige wegafzettingen. Zodat naast een veilig gebruik van de weg door weggebruikers ook de wegwerkers veilig hun werk kunnen doen.

Regionaal werken 7 gemeenten en de politie samen op het gebied van verkeersveiligheid volgens het motto: ‘Veilig Verkeer? Ik doe mee!’. De bijeenkomst sluit aan bij de provinciale campagne: ‘Ik maak een punt van 0 verkeersslachtoffers’.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.