Het Parkhuis bespaart op de elektriciteitsrekening door zonnepanelen

16 november 2018 door Hennie van der Zouw
Het Parkhuis bespaart op de elektriciteitsrekening door zonnepanelen

DORDRECHT - Onlangs zijn er op het dak van het Parkhuis aan de Haaswijkweg Oost 480 zonnepanelen geplaatst. Ook op het dak van de Werkplaats liggen sinds kort zo’n 60 zonnepanelen. En het dak van het Dijckhuis krijgt voor het einde van het jaar 166 zonnepanelen. In totaal leveren deze zonnepanelen een jaarlijkse besparing op van € 18.000 op de elektriciteitsrekening. Niet alleen dragen we hiermee ons steentje bij aan de klimaatdoelstellingen, maar ook kunnen we het geld dat we op termijn besparen in de zorg investeren.

De Werkplaats draait geheel op zonne-energie
De Werkplaats aan de Egstraat in Dordrecht is een plek waar dagbesteding met een arbeidsmatig karakter plaatsvindt. Sinds kort wordt vrijwel de gehele elektriciteit voor het pand opgewekt door de zonnepanelen die op het dak liggen. De hoofdlocatie van het Parkhuis met zijn 480 zonnepanelen gaat 10 tot 15% besparen op de elektriciteitsrekening. En de zonnepanelen op het Dijckhuis – een huis waar circa 40 cliënten wonen met het Korsakov-syndroom – leveren voor dit pand een besparing op van 25%.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.