Promovendus DeetosSnel stelde in eigen hal tegen KCC/SO natural de eerste punten van het seizoen veilig

19 november 2018 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT / PAPENDRECHT - De tweede speelronde van de Cashback World Korfbal League ligt alweer achter ons. Fortuna/Delta Logistiek wist zaterdagavond tegenstander PKC/SWKGroep op slechts veertien doelpunten te houden. Richard Kunst kwam zelfs helemaal niet tot scoren, als gevolg van het goede verdedigende werk van Fortuna. Na twee speelronden voert Fortuna nu de ranglijst aan.

In Bennekom herstelde LDODK/Rinsma Modeplein zich van de zeperd een week eerder tegen DOS'46. Vooral het reboundende overwicht stelde de Friezen in staat om veel kansen af te ronden. DVO/Accountor had pech in de afronding, maar de ploeg uit Gorredijk was een maatje te groot voor de ploeg uit Bennekom. Marlou Kuiper kreeg een basisplaats aan de zijde van LDODK, ten koste van Lieneke Pries. Kuiper viel in de wedstrijd tegen DOS'46 uitstekend in met vijf doelpunten en had dus indruk gemaakt.

Promovendus DeetosSnel stelde in eigen hal tegen KCC/SO natural de eerste punten van het seizoen veilig. In een matige wedstrijd had de ploeg uit Capelle met name in het begin moeite met de druk die DeetosSnel gaf. Aan de hand van topscorer Jimin de Vries (zeven goals) werd de eerste overwinning veilig gesteld. 

Alle uitslagen van speelronde 2:

Fortuna/Delta Logistiek - PKC/SWKGroep: 18-14
DOS'46 - TOP/SolarCompleet: 18-21
DeetosSnel - KCC/SO natural: 17-15
DVO/Accountor - LDODK/Rinsma Modeplein: 27-31
Blauw-Wit - KZ/Thermo4U: 26-21

De samenvattingen, de recap en de statistieken van deze tweede speelronde zijn de vinden op de Korfbal Leaguewebsite.

Het programma van speelronde drie vindt u hier. Begin komende week ontvangt u meer informatie, statistieken en achtergronden van deze speelronde.

Bron foto: KNKV (Korfbalfoto.nl)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.