Ben Corino ontvangt aanstaande zaterdag schrijver en tekenaar Jean-Marc van Tol

21 november 2018 door Hennie van der Zouw
Ben Corino  ontvangt aanstaande zaterdag schrijver en tekenaar Jean-Marc van Tol

DORDRECHT - Ben Corino  ontvangt aanstaande zaterdag schrijver en tekenaar Jean-Marc van Tol in zijn radioprogramma Studio De Witt. Van Tol (1967) verwierf bekendheid als tekenaar en co-auteur van een van de populairste cartoons van Nederland, Fokke & Sukke.

Hij studeerde af in de Historische Letterkunde aan de UvA bij Herman Pleij. Als gastonderzoeker is hij betrokken bij het project van Huygens ING dat zich tot doel heeft gesteld de volledige briefwisseling van raadspensionaris Johan de Witt voor een groot publiek te ontsluiten. In mei van dit jaar kwam zijn eerste deel van een trilogie over Johan de Witt uit “Musch”. Het is zijn literair debuut .

Met Jean-Marc praat Corino over zijn cartoons en over zijn trilogie over Johan de Witt. Maar ook over de Vrienden van De Witt die ‘s-middags in het Dordrechts Museum een bijeenkomst hebben. Er is dan aandacht voor de  Grand Tour van de Dordtse broers Johan en Cornelis De Witt na hun afstuderen.  Jean-Marc is daar een van de sprekers. Hij zal daar spreken over de Zweedse periode van Johan de Witt.

In het tweede uur is er aandacht voor de actualiteiten uit Dordrecht en de Drechtsteden.

Dichter van Dienst is Josse Kok.

Studio De Witt is iedere zaterdag te beluisteren van 10.00 tot 12.00 uur.

Studio De Witt van 10.00u-12.00u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9(kabel) Kanaal 1083(KPN), kanaal 915(Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.