Winnaar tekenwedstrijd Amnesty Dordrecht bekend

21 november 2018 door Hennie van der Zouw
Winnaar tekenwedstrijd Amnesty Dordrecht bekend

DORDRECHT - Gisteren vierden we wereldwijd de Dag van de Kinderrechten. Ook in Dordrecht, waar vijf basisscholen hebben meegedaan aan de tekenwedstrijd van Amnesty International Dordrecht. De vakjury heeft de volgende winnaars aangewezen:

1. Albatros - Esmee
2. Bavinck gr 7- Isa
3. Bavinck gr 8 - Donna Reese (11jr, tevens ere-prijs)
4. Pius 10 - Petra
5. De Repelaer Eddingtonweg - Sidney
6. De Repelaer Standhasenstr - Aleyna

Van harte gefeliciteerd allemaal.

Winnende tekening: wereldwijd verstuurd
De winnaars hebben allemaal een Amnestykaars ontvangen. Donna Reese, de winnaar van de ereprijs, krijgt vandaag bovendien een stapeltje van de wenskaarten waarop haar tekening is gedrukt. Die kaarten zijn gemaakt om op 10 december a.s. wereldwijd verstuurd te worden naar vrouwelijke activisten van wie de rechten worden geschonden. Dat geeft hen weer moed om door te gaan.

De vakjury bestond dit jaar uit de volgende Dordtenaren: gepensioneerde leerkracht Evert van Gool, gepensioneerd kunstzinnig therapeut Paula van Swalen en Amnestyvrijwilliger Cobie Bosgieter.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.