Budding(h’) Poets dichtersfestival als activiteit rond de vier zonen van Dordrecht

26 november 2018 door Hennie van der Zouw
Budding(h’) Poets dichtersfestival  als activiteit rond de vier zonen van Dordrecht

DORDRECHT - In het kader van Ode aan de Synode presenteren Kunstmin en Poetry International: Budding(h’) Poets. Ook het Buddingh' genootschap was erbij betrokken dat winnaars van de jaarlijkse Buddingh' prijs hun opwachting maakten op de planken van de schouwburg.Op zaterdag 24 november werd de staat van de Nederlandse taal- en poëziekunst gevierd tijdens een unieke eendaagse poëziemanifestatie, met een feestelijke poëziemarathon van dertig winnaars van de C. Buddingh’-Prijs op één podium, interviews en vele andere extra activiteiten. Drie winnaars van de Buddingh' prijs waren al overleden en werden vervangen op het podium door dierbaren.

Aanwezig waren onder meer: Marieke Lucas Rijneveld, Joke van Leeuwen, Ilja Leonard Pfeijffer, Lieke Marsman en Anna Enquist.

Buddingh', die op 24 november 1985 overleed, behoort tot de vier zonen van Dordrecht die 1918 als geboortejaar delen.

Foto's: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.