LDODK ontsnapt ternauwernood aan nederlaag tegen promovendus DeetosSnel

26 november 2018 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT / PAPENDRECHT - Op zaterdagavond ontsnapte LDODK/Rinsma Modeplein ternauwernood aan een nederlaag tegen promovendus DeetosSnel. De Dordtenaren konden de gehele wedstrijd bijblijven, met name het vak van Jimin de Vries en Brett Zuijdwegt haalde een erg hoog afrondingspercentage. LDODK schoot matig en verzuimde een gat van vijf aan het einde van de tweede helft uit te bouwen. De Friezen lieten DeetosSnel nog tot op één doelpunt komen, maar konden voorkomen dat de Dordtenaren er met de punten vandoor gingen.

In Capelle aan den IJssel speelde KZ/Thermo4U een matig duel met KCC/SO natural. In de 100e Korfbal Leaguewedstrijd van Esther Cordus duurde het lang voor de Koogers het beslissende gat konden maken, Cordus maakte wel haar 200e goal in de Korfbal League. Eén van de weinige hoogtepunten uit een verder zeer moeizame wedstrijd. De winst van KZ betekent dat de ploeg uit Koog aan de Zaan de koppositie - weliswaar op doelsaldo - overneemt van Fortuna/Delta Logistiek dat zondagmiddag in Amsterdam verloor van Blauw-Wit.

Titelfavorieten TOP/SolarCompleet en PKC/SWKGroep maakten dit weekend geen fouten. In Sassenheim werd DVO/Accountor met ruime cijfers verslagen, TOP-smaakmaker Mick Snel was weer ouderwets op dreef met tien doelpunten. In Papendrecht kon DOS'46 lang mee met PKC, maar een dip in het afrondingspercentage in het begin van de tweede helft deed de Nijeveners uiteindelijk de das om.

Alle uitslagen van speelronde 3:

PKC/SWKGroep - DOS'46: 30-25
TOP/SolarCompleet - DVO/Accountor: 32-17
LDODK/Rinsma Modeplein - DeetosSnel: 24-23
KCC/SO natural - KZ/Thermo4U: 21-27
Blauw-Wit - Fortuna/Delta Logistiek: 24-20

De samenvattingen, de recap en de statistieken van deze tweede speelronde zijn de vinden op de Korfbal Leaguewebsite.

Bron foto: KNKV (Korfbalfoto.nl)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.