36e, deeltje uit in de serie Verhalen van Dordrecht: ‘Thuredrith'

27 november 2018 door Hennie van der Zouw
36e, deeltje uit in de serie Verhalen van Dordrecht: ‘Thuredrith'

DORDRECHT - Op 30 november aanstaande komt het volgende, 36e, deeltje uit in de serie ‘Verhalen van Dordrecht’. Het is getiteld ‘Thuredrith, nieuw licht op het ontstaan van Dordrecht’, en is geschreven door Marc Dorst (archeoloog), Henk ’t Jong (historicus) en Gerrit Jan Schiereck (waterbouwkundige).

De drie auteurs willen met deze gezamenlijke tekst, elk vanuit hun eigen discipline en met gepaste bescheidenheid, een paar hardnekkige mythes uit de weg ruimen rond het ontstaan van Dordrecht, zoals het misverstand over het ontstaan en de loop van de Oude Maas en de rivier Turedrith.

Het boekje telt de gebruikelijke 40 pagina’s, is uitgevoerd in full colour en, zoals altijd, rijk geïllustreerd. Het boekje, een uitgave van het Historisch Platform Dordrecht, ligt vanaf 30 november in de boekhandel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.