Opening MBO banenmarkt met meer dan 300 geinteresseerden

27 november 2018 door Hennie van der Zouw
Opening MBO banenmarkt met meer dan 300 geinteresseerden

DORDRECHT - Maandag 26 november om 15.00 uur was de opening van de MBO banenmarkt.

Op deze maandagmiddag opende wethouder Peter Heijkoop de MBO banenmarkt in de Duurzaamheidsafbriek. Bedrijven zitten te springen om mbo-ers. Werkgevers, opleiders en brancheorganisaties uit de techniek, zorg, ICT, bouw, metaal, transport en logistiek gaan graag met mbo-ers in gesprek over de mogelijkheden.

De mbo-aanpak is een initiatief van onder andere Baanbrekend Drechtsteden, Bouw mensen, Bouwend Nederland, Da Vinci college, Leerwerkloket Drechtsteden, Koninklijke Metaalunie, Metechnica, Nederland ICT, OTIB, Beroepsonderwijs bedrijfsleven, Sectorinstituut Transport en Logistiek, Uneto-Vni, Werkgevers Drechtsteden en WGV Zorg+Welzijn.

Foto hierboven: Deze 19 jarige jongeman heeft mee gedaan aan de Europese schilderwedstrijd in Hongarije (Hij is als voorbeeld gezien)

Foto hierboven: Alle ondernemers in afwachting van de opening van deze banenmarkt.

Foto hierboven: Stands van de ondernemers waar de jeugd met vragen terecht kon over een baan.

Foto's hierboven: Wim van de Pol.

Deze maandag 26 november jongstleden. bezochten bijna 300 geïnteresseerden het MBO Job Event in de Duurzaamheidsfabriek van Dordrecht. Bezoekers konden met ruim 40 werkgevers, branche- en opleidingsorganisaties in gesprek om zich te oriënteren op een baan, opleiding of een leerwerkplek in de techniek, bouw, metaal, zorg, ict en transport en logistiek.

Het MBO Job Event is tevens de start van de campagne BAAS over je eigen toekomst, gericht op mbo-studenten, werkzoekenden en werkenden in de Drechtsteden om toekomstgerichte keuzes te maken op het gebied van opleiding, beroepskeuze en om- en bijscholing.

De Dordtse wethouder Peter Heijkoop, regionaal portefeuillehouder Arbeidsmarktbeleid, onthulde samen met 3e jaars student Schilder Rutger van Antwerpen de speciaal voor de campagne ontworpen troon BAAS over je eigen toekomst. Ook werd de website www.baasoverjeeigentoekomst.nl gelanceerd.

Baan en Baas van de maand
De komende jaren zorgt de economische groei voor duizenden extra mbobanen in de regio. In de bouw, metaal, ICT, transport & logistiek, techniek en zorg liggen de mbo-banen voor het oprapen. Voor wie op zoek is naar een baan, een opleiding of carrièreswitch wil maken, is het belangrijk om te
weten waar de kansen op de arbeidsmarkt liggen. Op de website www.baasoverjeeigentoekomst.nl is elke maand een baan en baas van de maand te zien om geïnteresseerden te helpen de juiste keuze te maken voor hun toekomst.

BAAS over je eigen toekomst
BAAS over je eigen toekomst is een samenwerking van gemeenten, werkgevers, brancheorganisaties en opleiders in de Drechtsteden. Doel van BAAS over je eigen toekomst en de gelijknamige campagne is om kennis over kansrijke mbo-beroepen te vergroten en de waardering voor mboberoepen te bevorderen. Daarnaast richt de samenwerkingsaanpak zich op het versterken van een leven lang ontwikkelen cultuur bij werknemers en werkgevers en het verbinden en versterken van intersectorale arbeidsmarktsamenwerking.

Foto hiernaast: Wethouder Peter Heijkoop, regionaal portefeuillehouder Arbeidsmarktbeleid, en 3e jaars student Schilder Rutger van Antwerpen op de speciaal voor de campagne ontworpen troon BAAS over je eigen toekomst.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.