Dordtse duizendpoot Jan Broere (77), mister energiebedrijf, overleden

28 november 2018

DORDRECHT -  Aanstaande vrijdag is de afscheidsbijeenkomst van de op 77 jaar overleden JAN BROERE. Hij kon rustig mister Energiebedrijf in Dordrecht worden genoemd. Hij deed echter meer dan met de personeelsvereniging sociale activiteiten ontplooiien.

(bericht RTV Rijnmond)

Voormalig Rijnmond-sportverslaggever Jan Broere is vorige week op 77-jarige leeftijd overleden. De Dordtenaar, met zeer in het oog springende snor, deed in 1985 onder andere verslag van de legendarische wedstrijd van Sparta tegen het Duitse Hamburger SV in de Europa Cup.

Broere heeft jaren als freelancer bij RTV Rijnmond gewerkt, vanaf het prille begin van de sportafdeling. Hij deed verslag van Sparta, Excelsior en FC Dordrecht/DS ’79. “Een Dordtenaar in hart en nieren”, weet Leon Boele, in die tijd zijn collega bij Rijnmond. “Jan had een echte Dordtse tongval.”

“Ooit gebruikte hij in zijn radioverslag de term parola, wij hadden op de redactie geen idee waar hij het over had. Dat bleek een omhaal te zijn, die speler Carlo Parola (in de jaren vijftig), een Italiaan, ooit introduceerde. Die term heeft hij jaren gebruikt."

Boele vervolgt: “Als er gescoord werd bij één van zijn wedstrijden schreeuwde hij naar de radioregie: DOELPUNT JAN BROERE!”

Herman Stal kwam kort voor Broere bij Rijnmond werken. “Dat moet een half jaar eerder zijn geweest. Ik heb Jan aangedragen toen Rijnmond verder wilde uitbreiden. Ik had met hem samengewerkt bij de ziekenomroep. Allebei Dordtenaren. Ik trok veel met Jan op, wij deden samen verslag van het tennis, paardensport, de marathon en soms zelfs voetbalwedstrijden. Wij hebben van alles gedaan in die tijd. Ik heb wel langer bij Rijnmond gewerkt, 23 jaar.”

Broere heeft in totaal vijftig jaar gewerkt voor de personeelsvereniging De Schakel van energiebedrijf R.E.D, later Eneco/Stedin. “We kennen Jan als optimist, een man met veel humor en geweldige communicatieve vaardigheden. Hij zag iedereen en had voor eenieder een woordje. Hij heeft vele mensen leuke tijden en plezier bezorgd.”

(bericht op website van personeelsvereniging)

Jan was dé man van personeelsvereniging  “ de Schakel”.  Vijftig jaar lang heeft hij zich ingezet voor deze groep mensen met veel creativiteit en allure. Híj was de grote voortrekker,  inspirator en spreekstalmeester van vele evenementen voor het personeel van het energiebedrijf R.E.D, later Eneco/Stedin.

Jan Broere

We kennen Jan als optimist, een man met veel humor en geweldige communicatieve vaardigheden. Hij “zag” iedereen en had voor eenieder een woordje. Hij heeft vele mensen leuke tijden en plezier bezorgd.

Dank je wel voor dit alles Jan.  We zullen je missen en nemen met pijn in ons hart afscheid.

Wij wensen Irene ,de familie en andere naasten veel steun en kracht om dit plotselinge verlies te verwerken.

Bestuur en leden van de personeelsvereniging  de Schakel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.