ELCEE 95 jaar vertrouwde werkgever in Dordrecht

30 november 2018 door Hennie van der Zouw
ELCEE 95 jaar vertrouwde werkgever in Dordrecht

DORDRECHT - 2018 is het jaar dat ELCEE 95 jaar bestaat. Met een enorme groei in omzet en medewerkers is het hoofdkantoor op het Dordtse bedrijventerrein Dordtse Kil II, al jaren een stabiele werkgever voor vele Dordtenaren. Het bedrijf heeft de bewoners van de Drechtsteden veel te bieden.

In 1923 wordt ELCEE opgericht door de heer Louis Cohen als Louis Cohens IJzerwaren in Rotterdam. Het bedrijf is in de Tweede Wereldoorlog volledig verwoest en daarna opnieuw opgebouwd en vanaf 1977 als florerend bedrijf gegroeid in Dordrecht. Op dit moment zijn er wereldwijd circa 250 medewerkers werkzaam bij ELCEE, waarvan ruim 100 in Dordrecht, met een omzet van circa EUR 100mio.

ELCEE
Met meer dan 95 jaar ervaring is ELCEE de betrouwbare partner op het gebied van mechanische industriële componenten en samenstellingen, zowel standaard als op klant specificatie. Het standaard assortiment bestaat met name uit roestvast stalen bevestigingsmiddelen, hijsmaterialen van het merk Gunnebo® en glijlagers van het merk igus®. De klantspecifieke producten zijn vooral metalen halffabrikaten (giet- en smeedwerk, lasconstructies en samenstellingen). ELCEE richt zich voor haar klanten met name op het verlagen van de “Total Cost of Ownership”; de totale kosten die komen kijken bij het verwerven van een product. Dit doet zij door het toevoegen van (productie)kennis en het ontzorgen van de klant op het gebied van kwaliteitscontrole en supply chain management.

Groei biedt kansen
De strategie voor de komende jaren is er op gericht verder te groeien als toonaangevende leverancier van mechanische industriële componenten en samenstellingen. Door de groei is ELCEE in staat betere en meer oplossingen voor haar klanten te ontwikkelen. Daarnaast heeft groei ook invloed op de uitbreiding van werkgelegenheid in Dordrecht voor zowel mensen met een logistieke als technische achtergrond.

Uitstekend bereikbaar
Het hoofdkantoor van ELCEE bevindt zich op bedrijventerrein Dordtse Kil II en is daarmee uitstekend bereikbaar via A16 en N3. Parkeren kan direct naast het pand. Stads- en regiobussen vertrekken voor de deur en het centraal station ligt op fietsafstand. Veel medewerkers komen met de fiets, want daar leent de locatie in Dordrecht zich ook prima voor.

“ELCEE heeft bewoners van de Drechtsteden veel te bieden”
“Groei biedt kansen”
“Meer dan 95 jaar ervaring"

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.