e-Commerce maakt zich op voor de drukste kerst ooit?

03 december 2018
e-Commerce maakt zich op voor de drukste kerst ooit?

DORDRECHT - e-Commerce omvat alles wat met handel op internet bedoeld wordt. Voor de gewone consument betekent dit niets meer dan online winkelen. Toen internet net bekend werd bij de 'gewone mens' stond men in eerste instantie nogal sceptisch tegenover het fenomeen online winkelen. Je betaalde tenslotte eerst voor een aankoop en dan moest je maar afwachten of je tegenpartij betrouwbaar was en of dus je gekochte spullen zou ontvangen. Een bezoek aan het winkelcentrum van Dordrecht genoot nog altijd de voorkeur. Uiteindelijk is het vertrouwen in online shoppen toegenomen, mede door ervaring en de functie van achteraf betalen. Nog altijd nemen de online aankopen toe en  de e-Commerce kan zich klaarmaken voor mogelijk de drukste kerst ooit.

Eerdere piek
Tegenwoordig kunnen we door ons drukke bestaan niet meer zonder online winkels. Winkelen waar en wanneer jou dat uitkomt is natuurlijk ideaal. Kon je voorheen vooral vlak voor de feestdagen een echte piek merken, de laatste tijd lijkt dat eerder te beginnen. Nu Black Friday en Cyber Monday met extreme kortingen ook in Nederland hun intrede hebben gedaan, kan de laatste week van november als drukste week voor de e-Commerce worden genoemd. Als je de aankopen vergelijkt met een reguliere week, dan zie je het aantal bestellingen verdriedubbelen.

Sinterklaas versus kerst
Sinterklaas was altijd de drukste periode op het gebied van cadeaus, maar het is duidelijk dat de goedheiligman door de kerstman is verslagen. Of dit nu komt doordat ons land nog steeds meer meegaat in de internationale trends of door de hele discussie die in de afgelopen jaren rondom sinterklaas is ontstaan, is nog de vraag. Wat wel een feit is, is dat door de verschuiving van sinterklaas naar kerst er met kerst een nog grotere drukte dan voorgaande jaren wordt verwacht. In 2016 gingen er bij bol.com bijvoorbeeld 500.000 kerstcadeaus op een dag de deur uit. Als de aankopen alleen maar verder toenemen dit jaar, dan kan je enigszins een voorstelling maken van de drukte die dit jaar te verwachten is. 

De drukste dag
De piek voor wat betreft de drukste week is dan wel eind november, maar de drukste dag is naar verwachting vlak voor kerst, op 17 december. Veel winkeliers spelen hier slim op in door een actie van de dag in te stellen, met een aantrekkelijke aanbieding die alleen die dag geldig is. Nu steeds meer webshops bestellingen nog dezelfde dag nog bezorgen, zijn er nog echte waaghalzen die op 24 december hun last-minute aankopen durven te doen. De verwachting is dan ook dat de tweede drukke piek op 24 december zal plaatsvinden.

Wel of niet op tijd
Nu we online steeds meer kopen, krijgen pakketdiensten het steeds drukker. Bedrijven als PostNL merken tijdens de feestdagen een enorme topdrukte. Gevolg is dat het risico steeds groter wordt dat bestellingen die op het laatste moment gedaan worden, niet op tijd bezorgd worden. Ook voorgaande jaren bleek het steeds weer spannend of het de bezorgdiensten zou lukken om bestellingen op tijd af te leveren. Wil je er zeker van zijn dat je je bestelling op tijd binnen hebt, zorg dan dat je er vroeg bij bent, of ga toch nog even winkelen in Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.