Werken van Grote Portretten Galerij vereeuwigd op ansichtkaarten

03 december 2018
Werken van Grote Portretten Galerij vereeuwigd op ansichtkaarten

DORDRECHT - Van de Grote Portretten Galerij is een catalogus gemaakt; Een verzameling ansichtkaarten op A5 formaat. Alle honderd portretten samen vormen de catalogus, maar u kunt ook uw eigen catalogus samenstellen van alleen die portretten die u aanspreken. De kaarten zijn uitsluitend te koop in Pictura. De uitgave is bedoeld om de tentoonstelling extra gedenkwaardig te maken.

De Grote Portretten Galerij is nog twee weken te zien. De tentoonsteling heeft een grote diversiteit aan beeldwerk opgeleverd. Van schilderijen, groot en klein, tot foto’s en beelden en zelfs een boekje. Gedurende de expositie vinden er iedere zondag om 15.00 uur gesprekken plaats met kunstenaars en modellen over hun ervaringen en zaterdag 16 december is er een feestelijke afsluiting.

Voor de tentoonstelling zijn honderd Dordtenaren geportretteerd door honderd kunstenaars. Dit in het kader van de herdenking van de Synode vergadering 400 jaar geleden in Dordrecht. Toen lieten de deelnemers aan de Synodevergadering zich graag portretteren. Pictura heeft dit nu nog eens overgedaan, met niet alleen ‘belangrijke’ mannen, maar iedereen die dat wil. Het doel is om te laten zien hoe er in onze tijd over het portret wordt gedacht.

Extra activiteiten
Er zijn extra activiteiten gepland tijden de tentoonstelling, zoals een rondleiding. In de Gouden Eeuw waren portretten realistisch, nu is dat zeer divers, zowel in uitvoering als concept. Tijdens de rondleiding op zaterdag 15 december van 11.00 tot 12:30 uur zal dieper op beide tentoonstellingen worden ingegaan in de duorondleiding door ’Werk, Bid en Bewonder’ en ’de Grote Portretten Galerij’. Bij deze rondleiding kom je precies te weten wat het verschil is tussen de portretten van toen en nu.

Kosten voor de rondleiding zijn €7,50. Aanmelden kan via: https://www.dordrechtsmuseum.nl/activiteiten/

Op zaterdag 8 december om 14.00 uur krijg je de kans om je ook te laten portretteren. Samen met een vriend, vriendin of familielid teken je elkaar in de stijl van de Gouden Eeuw. Met kragen, hoedjes, baretten e.d. tover je je als model om naar iemand die tijdens de Synode leefde. Afwisselend zal je artiest en model zijn en teken je elkaar met houtskool en krijt vanachter een schildersezel.

Vooraf inschrijven via info@pictura.nl Workshopkosten zijn 5 euro per persoon (contant meenemen).

Extra open
Speciaal voor de Grote Portretten Galerij is Pictura een dag per week extra open. Van dinsdag tot met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Pictura bevindt zich aan de Voorstraat 190.

Ode aan de Synode
Van 10 november 2018 tot 29 mei 2019 viert Dordrecht onder de noemer Ode aan de Synode deze bijeenkomst, waar de tentoonstelling bij Pictura een onderdeel van is. Het programma kunt u hier vinden: https://www.synode400.nl/

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.