CodeUur Drechtsteden: Uniek programmeerproject voor basisschoolleerlingen

06 oktober 2016
CodeUur Drechtsteden: Uniek programmeerproject voor basisschoolleerlingen

DRECHTSTEDEN - In de Duurzaamheidsfabriek wordt gewerkt aan een uniek project: CodeUur Drechtsteden. Studenten van het Da Vinci College en InHolland worden getraind om 13 december samen programmeerles te geven aan basisschoolleerlingen in de Drechtsteden. Het project is een initiatief van programma Arbeidsmarkt Drechtsteden, de Duurzaamheidsfabriek en LeXlab. Samen met het Da Vinci College en InHolland vragen zij aandacht voor het belang van programmeren. CodeUur Drechtsteden haakt aan bij het wereldwijde initiatief Hour of Code™.

In onze wereld met steeds meer ICT is het belangrijk om apparatuur niet alleen te kunnen gebruiken, maar ook te weten hoe het werkt. Project CodeUur Drechtsteden laat basisschoolleerlingen in de Drechtsteden kennismaken met programmeren. De lessen worden op dinsdag 13 december gegeven door 58 studenten. De 1e jaars studenten van het Da Vinci College (opleidingen ICT en Media) hebben de technische kennis; de 2e jaars PABO-studenten van hogeschool InHolland hebben de didactische vaardigheden. Door de MBO en HBO studenten samen voor de klas te zetten, leren ze van elkaar en trainen ze ook hun eigen vaardigheden (21st century skills).

Wouter Sieuwerts van LeXlab: "In het basisonderwijs is weinig tijd en kennis voor programmeren in de klas. Door docenten te ondersteunen en leerlingen te enthousiasmeren tijdens het CodeUur Drechtsteden willen we een beweging in gang zetten. Alle basisscholen in de regio kunnen zich gratis aanmelden voor het project."

Bijzondere samenwerking in de regio Drechtsteden
Voor CodeUur Drechtsteden is een bijzondere samenwerking tot stand gekomen tussen het Da Vinci College en hogeschool InHolland. Uniek aan dit project is dat de docenten samenwerken aan de inhoud en het programma en de studenten ook samen de klas in gaan. De programmeerles komt voort uit het project Smart Industry in het onderwijs. LeXlab is een experimenteerlab in de Duurzaamheidsfabriek dat innovatief en technisch denken wil stimuleren. Programma Arbeidsmarkt Drechtsteden werkt onder meer aan de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.