CodeUur Drechtsteden op acht Dordtse Basisscholen

13 december 2016
CodeUur Drechtsteden op acht Dordtse Basisscholen

DORDRECHT - Dinsdag 13 december vond CodeUur Drechtsteden plaats: 29 Leerlingen van het Da Vinci College ICT en Media en 29 studenten van de PABO Hogeschool InHolland Dordrecht hebben deze dinsdag op 16 verschillende basisscholen in de regio tegelijk programmeerles geven. De kick-off vond plaats op de 4e verdieping van de Duurzaamheidsfabriek in de ruimte van het LeXlab in Dordrecht. Regionaal portefeuillehouder Peter Heijkoop heeft daar de deelnemende leerlingen en studenten toegespreken, voordat ze op pad gingen in de richting van 'hun' basisscholen.

Het CodeUur project is bedoeld om basisschoolleerlingen in de Drechtsteden kennis te laten maken met de 'basics' van het programmeren. Een kind dat kan programmeren, heeft straks een betere kans op een baan. Bovendien is het in een wereld die steeds meer gedomineerd wordt door ICT belangrijk om apparaten niet alleen 'passief' te kunnen gebruiken, maar ook te weten hoe ze werken. Door middel van het CodeUur project wordt er aandacht geschonken aan het belang van programmeren in het onderwijs. Studentenkoppels van MBO en HBO gingen samen voor de klas en werkten zo ook aan hun eigen '21st century skills'.

CodeUur Drechtsteden is een initiatief van de Duurzaamheids-fabriek, het LeXlab en Programma Arbeidsmarkt Drechtsteden en komt voort uit het project Smart Industry in het onderwijs. CodeUur haakt aan bij het wereldwijde initiatief 'Hour of Code™'.

De acht deelnemende scholen in Dordrecht zijn:

• John F. Kennedyschool Sterrenburg - Eddingtonweg 3 - Dordrecht
• De Fontein Wielwijk - Douwe Aukesstraat 3 - Dordrecht
• de Meridiaan - Kinkelenburg 18-19 - Dordrecht
• School Vest - Blekersdijk 94  - Dordrecht
• De Prinses Julianaschool - Julianaweg 2 - Dordrecht
• Jenaplan Kindcentrum de Driehoek - Driehoek 40 - Dordrecht
• KBS Pius 10 - Brouwersdijk 111 - Dordrecht
• John F. Kennedyschool - Zuidendijk 363a - Dordrecht

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.