Inschrijving 2e editie CodeUur Drechtsteden van start

25 oktober 2017
Inschrijving 2e editie CodeUur Drechtsteden van start

DRECHTSTEDEN - Heb jij altijd iets met coderen willen doen in de klas maar weet je niet waar je moet beginnen of willen de leerlingen aan de slag met programmeren maar lijkt het jou nog al moeilijk? Geen zorgen want op vrijdag 8 december is 'CodeUur Drechtsteden' terug voor haar tweede editie. Dit jaar verspreiden maar liefst 80 studenten zich over de basisscholen in de Drechtsteden waar zij in koppels programmeerles in de klas geven. Ieder koppel bestaat uit een ICT student van het DaVinci College en een student van de PABO Inholland uit Dordrecht. Het project 'CodeUur Drechtsteden' is een initiatief van de Duurzaamheidsfabriek, het LeXlab en Programma Arbeidsmarkt Drechtsteden en wordt bekostigd door het project CIV Smart Technology.

Voorbereiding op toekomstig onderwijs en banen
Het idee achter CodeUur Drechtsteden is om basisschoolleerlingen kennis te laten maken met de 'basics' van programmeren. Een kind dat kan programmeren, heeft straks een betere kans op een aan. Bovendien is het in een wereld die steeds meer gedomineerd wordt door ICT belangrijk om apparaten niet alleen 'passief' te kunnen gebruiken, maar ook te weten hoe ze werken. Dat benadrukte ook regionaal portefeuillehouder Onderwijs en Arbeidsmarkt Peter Heijkoop tijdens de kick-off van CodeUur 2017 in het LeXlab.

Heijkoop: "Internet is in onze maatschappij een basisbehoefte aan het worden. Overal om ons heen zien we technologie. Het is belangrijk om er vroeg mee in aanraking te komen en daarom vind ik het geweldig dat jullie deze lessen aanbieden aan basisschoolkinderen." Niek Barendregt, voorzitter van het College van Bestuur van het Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht vulde aan: "We hebben nu de kans om kinderen voor te bereiden op het toekomstige onderwijs."

Start van een beweging
Wouter Sieuwerts van het LeXlab: "Eén van de problemen in het primair onderwijs is het gebrek aan tijd en kennis om programmeren in de klas toe te passen. Door de docenten te ondersteunen en de leerlingen te enthousiasmeren tijdens het CodeUur hopen we een beweging in gang te zetten."

Deelnemen
Dankzij de financiële ondersteuning uit CIV Smart Technology kunnen ook dit jaar alle basisscholen uit de regio zich weer gratis aanmelden voor het project. Er is echter binnen het project beperkte ruimte.
Deelname op volgorde van inschrijving. Stuur voor informatie over de inschrijfmogelijkheid een e-mail aan info@lexlab.nl.

Bijzondere samenwerking in de regio
Voor dit project is de bijzondere samenwerking tussen de docenten ICT/ Techniek van de PABO InHolland Dordrecht en de docenten ICT/Media van het Da Vinci College verder uitgebouwd. Samen werken zij aan de ontwikkeling van het programma voor 8 december en trainden zij de 2e jaars Pabo-studenten en 1e jaars Da Vinci studenten. CodeUur Drechtsteden haakt aan bij het wereldwijde initiatief 'Hour of Code™'. (*)

(*) Het 'Hour of Code' is een wereldwijd initiatief van de Computer Science Education Week
[csedweek.org] en Code.org [code.org] om miljoenen studenten te laten kennismaken met één uur van
informatica en programmeren.

Bron foto: CodeUur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.