Oplossing voor Bereikbaarheid Essenhof

08 november 2018
Oplossing voor Bereikbaarheid Essenhof

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht heeft een oplossing gevonden voor de bereikbaarheid van begraafplaats Essenhof. Het college stelt de raad voor dat er vanaf 1 januari 2019 op afroep een elektrisch busje rijdt om mensen van bushalte Krispijnseweg naar de Essenhof en vice versa te brengen. De service wordt verleend vanuit de Essenhof van maandag tot en met zaterdag tussen 10 en 17 uur. De mogelijkheden voor deze service op zondag worden onderzocht.

Vanaf de bushalte Krispijnseweg is het circa 500 meter lopen naar de begraafplaats. Voor mensen die slecht ter been zijn maar geen gebruik kunnen maken van de Drechthopper vormt dit een obstakel. De nieuwe service van de Essenhof biedt daarvoor een oplossing.

Hoe werkt het?
Mensen die met het OV richting de Essenhof gaan, stappen uit bij de halte Krispijnseweg. Na een telefoontje naar de Essenhof haalt een medewerker de passagier met een elektrisch busje op en brengt hem/haar naar de begraafplaats. Het is op verzoek ook mogelijk om de bezoeker tot nabij het te bezoeken graf te brengen. Met hetzelfde voertuig kunnen bezoekers ook van de Essenhof naar de bushalte worden teruggebracht.

Essenhof goed bereikbaar
De bereikbaarheid van de Essenhof met het OV is al even onderwerp van gesprek. Dordrecht heeft dit bij de provincie Zuid-Holland als wens ingebracht bij de aanbesteding van de nieuwe openbaar vervoer concessie. Er is een aantal redenen waarom de Essenhof niet in de nieuwe dienstregeling van Qbuzz is meegenomen. Zo weegt het verwachte aantal reizigers voor Qbuzz niet op tegen de kosten. Daarnaast betekent een halte bij de Essenhof extra reistijd voor de andere passagiers.
Het elektrische voertuig van de Essenhof is een praktische en betaalbare oplossing die tegemoet komt aan de breed gedragen wens om de bereikbaarheid van de Essenhof optimaal te maken. Als de raad geen wensen en bedenkingen heeft, kan het voertuig vanaf 1 januari 2019 rijden.
Bij de Essenhof wordt ook een wachtruimte geplaatst voor bezoekers die van andere vormen van vervoer gebruik maken waar even op gewacht moet worden.

Na een jaar wordt het gebruik van het elektrisch voertuig van de Essenhof geëvalueerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.