Open brief over de bus richting de Essenhof aan Qbuzz

06 december 2018 door Hennie van der Zouw
Open brief over de bus richting de Essenhof aan Qbuzz

DORDRECHT - In de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer is geen busverbinding met begraafplaats de Essenhof opgenomen, ondanks dat het Gemeentebestuur die busverbinding garandeerde......

Kevin Noels, Kitty Kruger en Margret Stolk van respectievelij D66, GroenLinks en de VSP stuurden daarom onderstaande open brief aan Qbuzz:.

Beste directie van Qbuzz,
Gefeliciteerd! Qbuzz mag het openbaar vervoer in de Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden organiseren. Een prachtregio. Wij zijn enthousiast over uw plannen om het openbaar vervoer snel en vaak te laten rijden en duurzame elektrische bussen aan te schaffen. We wensen u dan ook een goede start in ons gebied!

Zorgen
Wij maken ons ook zorgen. Die zorgen gaan over de bereikbaarheid van de Essenhof, een algemene begraafplaats en crematorium in Dordrecht. Er komen mensen uit de hele regio naar de Essenhof. Er is in de samenleving daarom veel aandacht voor de bereikbaarheid van de Essenhof. Zo haalde mevrouw Janny Bozuwa al in 2015 honderden handtekeningen op voor een bushalte op de Essenhof.

Geen bus naar de Essenhof
De aandacht voor de Essenhof zien we ook terug in de gemeenteraad van Dordrecht, waar de motie ‘Busstop Essenhof’ unaniem is aangenomen. In deze motie staat dat de bereikbaarheid van de Essenhof gegarandeerd moet worden bij de nieuwe concessie voor het openbaar vervoer. Helaas is dat niet gebeurd. De verbazing in de gemeenteraad was groot toen bleek dat er bij de nieuwe concessie aan Qbuzz nog steeds geen directe busverbinding naar de Essenhof was geregeld. Wij hopen dat u deze verbazing niet ziet als kritiek. Wij begrijpen dat een verbinding naar de Essenhof geen harde eis was voor de concessie. We snappen dan ook dat u er niet op gerekend heeft (financieel) dat u voor deze verbinding moest zorgen.

De uitdaging
De wens in Dordtse politiek en in de Dordtse samenleving om de Essenhof beter bereikbaar te maken blijft bestaan. Wij kunnen ons voorstellen dat deze wens parallel loopt met uw wens om de inwoners van dit gebied zo goed mogelijk te vervoeren. Een oplossing voor de bereikbaarheid van de Essenhof, geeft u een goede start als vervoerder van de inwoners in onze regio. We willen u dan ook uitdagen om als trotse vervoerder van de inwoners in onze regio de leiding te nemen en te onderzoeken hoe u de bereikbaarheid van de Essenhof kan verbeteren binnen uw dienstregeling. U kunt dit samen met de provincie Zuid-Holland en de Gemeente Dordrecht doen. Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat dit invloed kan hebben op de financiën en op de dienstregeling.

Het belang van de reiziger
Een verbinding naar de Essenhof is in het belang van uw reizigers. Met een oplossing voor de Essenhof zou u ook de bewoners van de zorgcomplexen in de buurt helpen. Ook zij worden veel mobieler. Wij vertrouwen erop dat u, als trotse vervoerder van de inwoners van onze regio, de leiding pakt en tot een creatieve oplossing komt. Wij horen graag van u of u deze uitdaging aangaat.

Hartelijke groet,
Kevin Noels, Kitty Kruger en Margret Stolk, respectievelijk Fractievoorzitter D66 Dordrecht, Fractievoorzitter GroenLinks en Fractievoorzitter VSP.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.