Merendeel bewoners Groenedijk en omgeving stemt tegen betaald parkeren

19 december 2014
Merendeel bewoners Groenedijk en omgeving stemt tegen betaald parkeren

DORDRECHT - Een meerderheid van de bewoners in het gebied tussen de Noordendijk, Oranjelaan en Groenedijk wil geen invoering van betaald parkeren in combinatie met vergunningshoudersparkeren in hun buurt. Dit blijkt uit een online enquête die gehouden is door de gemeente Dordrecht.

Met een online enquête is het draagvlak onder bewoners en ondernemers gemeten voor de invoering van betaald parkeren in het betreffende gebied. Van de 254 genodigde stemmers hebben er 163 (64%) gereageerd. Van deze 163 reacties heeft 60% aangegeven tegenstander te zijn van invoering van betaald parkeren; 40 procent is voor het invoeren van parkeerregulering, waarbij 32% van de respondenten voorstander is per 1 januari 2015 parkeerregulering in te voeren en 8% van de respondenten parkeerregulering na opening van de bioscoop Stadswerven wil.

Deze uitslag zorgt er voor dat er in ieder geval géén betaald en vergunningen parkeren ingevoerd wordt per 1 januari 2015 in het gebied tussen de Noordendijk, Oranjelaan en Groenedijk.

Vervolgtraject besluitvorming
De gemeente stelt een samenhangend voorstel op over de parkeerregulering in het gebied Stadswerven. De resultaten van de enquête en de binnengekomen reacties vanuit de buurt worden hierin verwerkt. Dit voorstel wordt in het eerste kwartaal van 2015 aan het college van burgemeester en wethouders aangeboden en vervolgens aan de gemeenteraad. De gemeenteraad beslist uiteindelijk over parkeerregulering in heel Stadswerven, inclusief de omliggende woongebieden.

Aanleiding enquête
In 2011 is een soortgelijk onderzoek uitgevoerd in het gebied tussen de Noordendijk, Oranjelaan en Groenedijk. Destijds heeft de gemeente aan bewoners laten weten dat er uiterlijk binnen 1 jaar na ingebruikname van bijvoorbeeld het Energiehuis of de bioscoop op Stadswerven, het onderzoek naar draagvlak voor parkeerregulering herhaald zou worden als daartoe aanleiding was. En die aanleiding is een toegenomen parkeerdruk en de verwachting dat deze parkeerdruk verder zal toenemen door ontwikkelingen in het gebied Stadswerven.

Sinds 2013 is het Energiehuis geopend en eind 2015 zal bioscoop Stadswerven haar deuren openen. Medio 2015 start de gemeente met het opnieuw inrichten van de openbare ruimte rondom de bioscoop en het Energiehuis. Het wordt een plein. Hierbij vervalt een deel van de parkeerplekken, maar er zijn parkeerplekken voor teruggekomen, omdat er parkeergelegenheid bij is gekomen met de opening van parkeergarage Energiehuis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.