Vanaf 2016 betaald parkeren op terrein Energiehuis

13 april 2015
Vanaf 2016 betaald parkeren op terrein Energiehuis

DORDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders stelt aan de raad voor vanaf 1 januari 2016 betaald parkeren in te voeren op het Energiehuisterrein. Dat staat in de parkeervisie voor het gebied rond het Energiehuis. De ontwikkelingen in dit gebied en de komst van diverse nieuwe voorzieningen zijn aanleiding voor deze visie.

Het gebied Energiehuis en omgeving is in ontwikkeling. Voorzieningen zoals het Energiehuis, Schouwburg Kunstmin, Villa Augustus en straks de bioscoop zorgen voor meer bezoekers aan dit gebied. Voor deze bezoekers moet voldoende parkeergelegenheid zijn. Tegelijkertijd moet worden voorkomen dat de parkeerdruk verschuift naar de omliggende (woon)wijken. Hiervoor biedt het raadsvoorstel kaders en voorstellen.

In de visie stelt het college voor het parkeertarief op het Energiehuisterrein lager te maken dan de tarieven in nabijgelegen woonwijken waar al parkeerregulering geldt. Het parkeertarief in de parkeergarage is weer lager dan het tarief op het parkeerterrein. Zo wordt het aantrekkelijker om in de garage te parkeren en vermindert de druk op het terrein en de omgeving.

Parkeertijden
Het betaald parkeren op het parkeerterrein geldt van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 22.00 uur, net zoals elders in de stad. Op zondag kan gezien de aard van de voorzieningen een relatief grote parkeervraag verwacht worden. Het al dan niet betaald parkeren op zondag wordt integraal meegenomen in de discussie over een eventuele zondagregulering in Dordrecht. De gevolgen van het invoeren van betaald parkeren en bijbehorende reguleringstijden voor de omgeving worden actief gemonitord.

Enquête
In oktober 2014 is een enquête gehouden over eventuele invoering van betaald parkeren in het gebied tussen de Noordendijk, de Oranjelaan en de Groenedijk. Een meerderheid van de bewoners was hiertegen. Dit is dan ook zo meegenomen in de parkeervisie voor het gebied.

Verantwoordelijkheden
De gemeenteraad is verantwoordelijk voor besluitvorming over parkeren op straat. De verantwoordelijkheid voor besluitvorming over de tarieven in de gemeentelijke parkeergarages ligt bij het college.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.