Groeituinen Patersweg feestelijk geopend

02 juli 2014
Groeituinen Patersweg feestelijk geopend

DORDRECHT - Eén van de braakliggende terreinen aan de Patersweg in Oud-Krispijn is in de laatste maanden omgetoverd tot een wijkmoestuin. De feestelijke opening op zaterdag 28 juni werd verricht door wethouder Rinette Reynvaan. De tuin is nog niet af, maar je kunt al goed zien hoe het de komende maanden zal worden als de groente verder opkomt en de bessenstruiken vruchten gaan dragen.

Wethouder Rinette Reynvaan tekende samen met Onno de Bruyne, voorzitter van de Groeituinen, de gebruikersovereenkomst, waarna het naambord onthuld werd. Daarna gaven vrijwilligers een rondleiding door de tuin en konden bezoekers al producten uit de tuin proeven.

Groeituinen
De Groeituinen zijn bedoeld om samen stadslandbouw te bedrijven. De vrijwilligers kunnen de groenten, kruiden en bloemen gratis voor eigen gebruik mee naar huis nemen. De tuin is in de eerste plaats voor buurtbewoners van de wijk Oud-Krispijn, maar iedereen die er plezier in heeft om samen met anderen bezig te zijn met het telen van groente, is welkom.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.