Kerstactie Stichting Stedenband Dordrecht Varna voor opvanghuis kinderen met een beperking

10 december 2018 door Hennie van der Zouw
Kerstactie Stichting Stedenband Dordrecht Varna voor opvanghuis kinderen met een beperking

DORDRECHT - Op woensdag 12 december aanstaande start Stichting Stedenband Dordrecht Varna een kerstactie voor ‘Topoli’, het opvanghuis voor kinderen met een beperking nabij Varna dat vanuit Dordrecht wordt gesteund. Deze opvang draait, maar heeft het – zowel qua mankracht als financieel – niet makkelijk.

Voor de kinderen worden regelmatig acties op touw gezet. Maar ook de medewerkers kunnen wel eens een compliment, kaart of presentje gebruiken, zéker rond de feestdagen. Vandaar dat de stichting Dordtenaren oproept om tussen 12 en 19 december een compliment of een tekst voor een kerstkaart voor de medewerkers van ‘Topoli’ toe te sturen via info@dordrechtvarna.nl. Of om een gift over te maken op rekeningnummer NL87 INGB 0007 413037. Stichting Stedenband Dordrecht Varna zorgt er  dan voor dat de kaarten, complimenten en het geld voor cadeaus nog voor de Kerst in Bulgarije terecht
komen.

Sinds het voorjaar van 2018 steunt de Stichting Stedenband Dordrecht Varna het opvanghuis ‘Topoli’. Er wonen momenteel 11 kinderen, variërend in leeftijd van 3 tot 15 jaar. Wat ‘Topoli’ zo bijzonder maakt, is dat het opvanghuis midden in de gemeenschap, namelijk het dorp Topoli, gevestigd is. En dat het kleinschalig is, in tegenstelling tot de grote, kille instituten aan de randen van grote steden die de  meeste kindertehuizen in Bulgarije zijn. De kinderen worden zo meer geïntegreerd in de maatschappij, in plaats van buitengesloten. Twee van de kinderen gaan ook in het dorp naar kinderopvang, anderen gaan er naar school.

Eerder dit jaar is met steun vanuit Dordrecht (giften ten behoeve van sociaal-maatschappelijke projecten, via Stichting Stedenband Dordrecht Varna) de keuken en entreehal verbouwd, opdat deze veiliger zijn voor de kinderen. De lokale gemeenschap in Varna en omgeving draagt zelf ook op verschillende manieren bij om het opvanghuis verder te ontwikkelen. Er blijft echter nog veel steun nodig. Enerzijds gaat het om steun voor de aanschaf van hulpmiddelen en voor aanpassingen in huis en tuin. Anderzijds is er ook behoefte aan waardering en een wens om kennis en ervaringen uit te wisselen met professionals die met een vergelijkbare doelgroep werken.

Vanwege dit laatste is Stichting Stedenband Dordrecht Varna ook op zoek naar organisaties in Dordrecht die werken met kinderen met een beperking en geïnteresseerd zijn in samenwerking met ‘Topoli’. Wie een dergelijke organisatie kent of er voor werkt kan dit laten weten via info@dordrechtvarna.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.