De werkzaamheden aan de Oranjelaan zijn afgerond

06 december 2018
De werkzaamheden aan de Oranjelaan zijn afgerond

DORDRECHT - Op maandag 10 december wordt gevierd dat de werkzaamheden aan de Oranjelaan zijn afgerond. Op het Sumatraplein wordt een kerstboom geplaatst, de wethouders Bereikbaarheid en Openbare Ruimte ontsteken symbolisch de oranje lichtjes in de boom en heffen een glaasje Oranjebitter met hopelijk de zevenhonderd omwonenden, die speciaal hiervoor zijn uitgenodigd. De werkzaamheden aan de Oranjelaan vormden het sluitstuk van een groter werk: de reconstructie van de noordoostelijke stadsentree vanaf de N3 tot bijna bij het station.

De straten vanaf de N3 tot in de buurt van het station zijn opgeknapt en inmiddels zijn ook 55 bomen geplant. De gemeente en betrokkenen bij de metamorfose van de Oranjelaan zijn in hun nopjes met het eindresultaat, maar hebben ook hun zorgen gehad. In een nieuwsbrief geeft een aantal van hen een terugblik op de afgelopen tijd en een reactie op het resultaat.

Wakker gelegen
Wethouder Van der Linden is zich met verschillende andere betrokkenen bewust geweest van de overlast die het traject heeft gegeven. “Bij de afronding van dergelijke omvangrijke projecten is het ook goed om met elkaar terug te blikken op een bewogen tijd. Het heeft natuurlijk best wat overlast veroorzaakt. En soms heel veel als er weer eens ‘s nachts moest worden gewerkt. Het is daarom fijn als er ook bewoners en ondernemers uit de buurt naar deze feestelijke opening komen.” Hij zegt wel eens wakker te hebben gelegen van alle werkzaamheden in de stad en bedankt de bewoners voor het begrip en geduld tijdens de werkzaamheden. Hij is supertrots op het resultaat. “Ik kijk terug op een goede voorbereiding en uitvoering, met een hele goede samenwerking tussen gemeente en aannemer.””

Ook Peter de Vet, projectmanager gemeente heeft zich de overlast van de werkzaamheden aangetrokken. “Ik heb wakker gelegen van het werk in de nachten en weekenden. Dit is natuurlijk juist voor de omgeving erg onplezierig en belastend. Maar om tempo te maken was het noodzakelijk.”

Marco Stam, wethouder Openbare ruimte: “Een prachtige transformatie van het hele gebied:
overzichtelijk, groen en veilig.”

Inbreng omwonenden
Jeroen van der Stel (Senior adviseur stedenbouw) is blij met de inbreng van omwonenden en andere belanghebbenden. “Dit heeft geleid tot verbetering en aanscherping van het oorspronkelijk ontwerp. Vooral de herinrichting van het Oranjepark is daardoor beter geworden. Ik heb hem wel even geknepen toen bleek dat de drie rijen bomen ter hoogte van Villa Augustus financieel en qua tijd niet realistisch bleek. Gelukkig konden de huidige (grote) bomen wél blijven staan. In het ontwerpproces is steeds gelet op de aspecten ruimtelijke kwaliteit, verkeersveiligheid en doorstroming. Ik durf te zeggen dat deze drie aspecten in de nieuwe inrichting sterk zijn verbeterd.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.