Opening Merwedehuusjes; een thuis voor daklozen

03 december 2018
Opening Merwedehuusjes; een thuis voor daklozen

DORDRECHT - Op vrijdag 7 december 2018 om 15.30 uur openen wethouder Peter Heijkoop van de gemeente Dordrecht en bestuurder Tinka van Rood van woningcorporatie Trivire de Merwedehuusjes, de 5 Skaeve Huse op de Veerplaat. Daarna vindt een open huis plaats. Iedereen is dan van harte welkom om een kijkje te nemen in een van de Merwedehuusjes. Direct betrokkenen ontvangen binnenkort een uitnodiging.

Het open huis vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur op de Veerplaat 104-114 tussen Huis te Merwede en Penitentiaire Inrichting Dordrecht (Dordtse Poorten).

Menswaardige en stabiele woonplek
De Merwedehuusjes, de naam die de beheergroep voor de huisjes heeft bedacht, zijn kleine, sobere woonunits op de Veerplaat. Hiermee wordt aan langdurig dakloze personen een menswaardige en stabiele woonplek geboden, die tot op zekere hoogte ruimte biedt voor afwijkend gedrag. Dit voorkomt overlast in de stad en geeft de meest kwetsbare inwoners een goede basis. Verschillende grote steden in het land werken al met dit concept.

Voortgang
In december 2018 nemen de bewoners de Merwedehuusjes in gebruik. Daarna houdt de gemeente Dordrecht nauw contact met de omgeving via de beheergroep. De beheergroep is een vertegenwoordiging van samenwerkingspartners, bewoners en bedrijven.

Realisatie
In dit project werken de gemeente Dordrecht en woningcorporatie Trivire nauw samen. Bij het realiseren van Skaeve Huse zijn verder betrokken: Leger des Heils, Team Toeleiding & Bemoeizorg, GGZ partners (Yulius, De Hoop, Antes, ASVZ, Leger des Heils) en de politie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.