Nationaal Integratiediner met Resto VanHarte en VluchtelingenWerk

03 oktober 2017
Nationaal Integratiediner met Resto VanHarte en VluchtelingenWerk

DORDRECHT - Samen eten in Resto VanHarte Dordrecht. Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte Dordrecht en VluchtelingenWerk Nederland organiseren op woensdag 11 oktober een ontmoetingsdiner met vluchtelingen. Locatie is Het Sterrenwiel op Dalmijerplein 80. Doel van het diner is dat vluchtelingen en mensen die bij hen in de buurt wonen elkaar leren kennen en begrijpen, waardoor verschillen niet als een bedreiging maar juist als een kans worden gezien. Waar ontmoetingen zijn, ontstaat begrip. Er is een multicultureel driegangendiner en een speciaal intercultureel programma. Kom dus vooral langs en schuif gezellig aan!

Mensen verbinden + verschillen vieren = kansen benutten
Het diner is onderdeel van het Nationaal Integratiediner. Het Nationaal Integratiediner is een initiatief van schoonmaakbedrijf Asito dat meer dan 100 nationaliteiten in dienst heeft. Bijna alle Resto’s doen mee onder het motto ‘mensen verbinden + verschillen vieren = kansen benutten’. Restomanager Miriam Lindemans: “De doelstellingen van het Nationaal Integratiediner en die van Resto VanHarte sluiten prima bij elkaar aan. Wij willen graag mensen bij elkaar brengen. En dat betekent ook de verschillen vieren, want dat inspireert tot nieuwe ideeën.”

Kom mee-eten bij Resto VanHarte
Iedereen is van harte welkom om aan te schuiven op woensdag 11 oktober in Resto VanHarte Dordrecht. Het programma start om 18.00 uur. Kosten zijn acht euro voor een driegangendiner. Graag van tevoren reserveren via www.restovanharte.nl (gratis) of bel 0900 900 3030 (10 ct/min). Ook kinderen zijn van harte welkom.

Over Resto VanHarte
Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Over Vluchtelingenwerk Nederland
VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. VluchtelingenWerk zet zich met 13.000 vrijwilligers in voor bescherming van asielzoekers en vluchtelingen. Dat gebeurt door het bieden van persoonlijke steun en belangenbehartiging bij hun toelating, opvang en integratie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.