Een spetterend kerstgala voor een bruisende vereniging

17 december 2018 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Een muzikale line-up waar je u tegen zegt, een goed gevuld Benevia Muziekcentrum, prachtig aangeklede gasten en een heleboel kerstbomen. Deze mash-up vormde het decor voor het Kerstgala van het Dordrechts Philharmonisch Orkest dat op 15 december plaatsvond.

De avond werd geopend door pianist Toine Willaert, waarna de jongste telg van de Dordtse vereniging, egeländerkapel Phil Spaβ onder leiding van kapelmeester Ronald Limpens, het stokje overnam. Tevens uit de stallen van de Phil, zoals de vereniging ook wel bekend staat, was Phil’s BigBand aanwezig. Een nieuwe pianist, een nieuwe zangeres én een nieuwe dirigent, maar dat belette de band geenszins om een sfeervol, jazzy setje kerstmuziek neer te zetten.

Naast muzikanten uit de vereniging zelf, traden ook De Donuts aan. De eveneens Dordtse band bestaat uit acht muzikanten en deze mannen streven niets minder dan het hoogste niveau na, zowel muzikaal als qua entertainment. Die belofte maakten ze ook deze avond weer meer dan waar. Bestuurslid Ron van Dijk roemde de band namens het Dordrechts Philharmonisch Orkest: “De muzikale omlijsting was fenomenaal. Dit was echt een gala.” De Donuts zijn de komende tijd bij meer verenigingen in de regio te horen en te zien.

Over twee weken is het volgende evenement voor het Dordrechts Philharmonisch Orkest, het Oudejaarsconcert met als thema ‘De Phil Straalt!’. Phil Spaβ en Phil’s BigBand spelen vooraf en na afloop van dit concert in de foyer van Schouwburg Kunstmin. Tijdens het concert zelf spelen de overige gelederen van de vereniging: Phil Good, Phil Kidzz, Phil Young en het Grootorkest. Op 30 december is er vanaf 11 uur inloopmuziek, waarna het concert om 12 uur losbarst. Kaarten kunnen gekocht worden op de site van Schouwburg Kunstmin.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.