Speelronde vier van de Korfbal League kent mooie affiches

29 november 2018

DORDRECHT / PAPENDRECHT - Speelronde vier van de Cashback World Korfbal League kent een aantal mooie affiches. In Koog aan de Zaan staan KZ en Fortuna zaterdagavond tegenover elkaar. Beide ploegen gaan aan de leiding in de competitie en hebben tot nu toe mooie dingen laten zien. Lukt het Fortuna om zichzelf te herpakken na de - enigszins teleurstellende - nederlaag in Amsterdam van afgelopen zondag?

DVO krijgt titelfavoriet PKC op bezoek. De Bennekommers zijn als enige ploeg nog puntloos en hebben een zwaar programma zo aan het begin van het seizoen. Na de oorwassing tegen TOP zal het ook deze week aanpoten zijn voor DVO, dat zo graag de eerste punten van het seizoen zou bijschrijven. Of dat komend weekend tegen PKC zal lukken is maar zeer de vraag.

In Nijeveen gaat Blauw-Wit op bezoek bij DOS'46. De thuisploeg speelde zaterdag een prima wedstrijd tegen PKC en kon de Papendrechters lang partij geven. Uiteindelijk ging men met lege handen naar huis, maar met een topspeelster als Nienke Hintzbergen (tien goals tegen PKC) in de gelederen kan DOS'46 met vertrouwen naar zaterdag kijken. Blauw-Wit mag ook dit seizoen weer gezien worden als play-off kandidaat. Met Otto Fabius terug in de basis, wonnen de hoofdstedelingen de clash met medekoploper Fortuna en maakte men een einde aan de ongeslagen status van de Delftenaren. Fabius zelf schoot een bijzonder hoog percentage, dus aan DOS'46 de taak om hem zo goed mogelijk uit te schakelen.

Het programma is als volgt:
Za. 01/12, 20.00u KZ/Thermo4U - Fortuna/Delta Logistiek
Za. 01/12, 20.00u DOS'46 - Blauw-Wit
Za. 01/12, 20.00u DVO/Accountor - PKC/SWKGroep
Za. 01/12, 20.00u DeetosSnel - TOP/SolarCompleet
Za. 01/12, 20.00u KCC/SO natural - LDODK/Rinsma Modeplein

Het scheelde weinig, maar een fel door de promovendus bekritiseerde strafworp bezegelde vorig weekend uiteindelijk het lot van DeetosSnel op bezoek bij LDODK/Rinsma Modeplein. Nu mag het in eigen huis aantreden tegen TOP/SolarCompleet, de landskampioen die tegen DVO/Accountor eindelijk het schroom van zich af leek te gooien met een klinkende 32-17 zege. Een loodzware opgave dus voor de ploeg van Gert-Jan Kraaijeveld, maar met twee behoorlijke resultaten achter de rug zal er wel enig vertrouwen zijn in Dordrecht.

Bron foto: KNKV (Korfbalfoto.nl)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.