De zevende speelronde World Korfbal League is tevens laatste van 2018

19 december 2018 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT / PAPENDRECHT - De zevende speelronde van de Cashback World Korfbal League is tevens de laatste van het jaar 2018. Tussen Kerst en Oud & Nieuw komen een heel aantal spelers en speelsters in actie tijdens de Korfbal Challenge, van 27 t/m 30 december in het Topsportcentrum in Rotterdam.

Zaterdagmiddag komt LDODK op bezoek bij PKC in Papendrecht. Dat PKC nog niet in topvorm is, werd afgelopen weekend duidelijk toen de Papendrechters veel moeite hadden om degradatiekandidaat KCC van zich af te schudden. LDODK daarentegen hield - met een beetje geluk - landskampioen TOP op een gelijkspel. Voor de Friezen is het duel van komende zaterdag de uitgelezen mogelijkheid om PKC te verslaan.

In Amsterdam staat het duel tussen Blauw-Wit en KCC in het teken van de ontmoeting tussen de gebroeders Dekkers. Aan het einde van vorig seizoen besloot Christian zijn geluk te gaan beproeven bij Blauw-Wit, broer Stefan staat dit seizoen in het eerste van KCC. In de vorige speelronde leek het er lang op dat Blauw-Wit wederom zou verliezen van een degradatiekandidaat, maar het was Christian Dekkers die met een goede invalbeurt de punten tegen DeetosSnel veiligstelde. KCC kon lang mee met PKC, maar verloor het uiteindelijk op ervaring. Kan de ploeg uit Capelle aan den IJssel tegen de hoofdstedelingen wel stunten?

Bron foto: KNKV (Korfbalfoto.nl)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.