Dordtenaren in kerstwens van Kameroense filmmaker

23 december 2018 door Paul Schrandt
Dordtenaren in kerstwens van Kameroense filmmaker

DORDRECHT - Op uitnodiging van producer Jaqueline Castricum, in samenwerking met Stichting Dordrecht Bamenda en Stedenband Dordrecht-Bamenda , heeft de Kameroense filmmaker Neba Wilson (31) een speciale vredeswens gemaakt voor alle inwoners van Kameroen.

In deze korte film laat hij verschillende Dordtenaren een plaats in zijn geboorteland uitspreken om zo een kerstboodschap over te brengen aan zijn volk.
Op 19 december was er in The Movies een bijeenkomst met de naam 'Van Crisis naar Vrede? Berichten over & voor Kameroen', Op deze avond waren inwoners uit Dordrecht uitgenodigd om deel te nemen aan de videoboodschap. Ook sprak Wilson uitgebreid over de toestand in zijn land.

Die avond kreeg hij nog een uitnodiging om de dag erna, tijdens de kerstborrel van Stichting Door, zijn project af te maken.

Castricum, zelf geen Dordtenaar, kwam in contact met Clarissa Griffioen, verbonden aan Defenders in Dordrecht en zo kwam het tot een verdere samenwerking waarbij beiden Neba onder hun hoede namen. Ook werd er voor hem een tijdelijk verblijf werd geregeld in Dordrecht.
Op 10 december had hij ook al deelgenomen aan de Write for Rights actie van Amnesty International.

Het filmpje is hier te zien:

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.