De Stadsbrouwerij Dordrecht brengt synodebier en geeft synoderondleidingen

29 november 2018
De Stadsbrouwerij Dordrecht brengt synodebier en geeft synoderondleidingen

DORDRECHT - In het kader van de herdenking van de Synode van Dordrecht 400 jaar geleden, brengt De Stadsbrouwerij een synodebier op de markt. Zoals destijds gebruikelijk was, is tot en met juni 2019, het zogenaamde synodebier aan de poort van de Stadsbrouwerij te koop. Ook heeft ze een synoderondleiding ontwikkeld.

De speciale synoderondleiding is met proeverij. De rondleiding begint met een beeld van de synode en de rol die bier toen in het dagelijks leven speelde. Wat dronk de Dordtenaar aan bier, hoe zag de brouwwereld er in die tijd uit en hoe werd het straatbeeld beïnvloed door de bierindustrie van die dagen? Al deze vragen komen aan bod.

Vanaf januari tot en met juni 2019 organiseert de brouwerij de synoderondleidingen op de eerste, tweede en de laatste zaterdag van de maand. Op deze dagen zijn er twee rondleidingen die beginnen om 13.00 en 15.30 uur. De kosten zijn euro 10,- per persoon.

De Stadsbrouwerij Dordrecht is een kleine professionele brouwerij, waar bier ambachtelijk wordt gebrouwen. Ze is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 15.00 uur en bevindt zich aan Buddinghplein 20.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.