Stadsverslaggever Piet de Meer waardeert zijn verkiezing tot Dordtenaar van het jaar 2016 zeer

19 december 2016
Stadsverslaggever Piet de Meer waardeert zijn verkiezing tot Dordtenaar van het jaar 2016 zeer

DORDRECHT - Journalist of nog meer stadsverslaggever Piet de Meer van de Stem van Dordt is Dordtenaar van het jaar 2016. Dagblad AD De Dordtenaar en weekkrant de Stem van Dordt brengen dit nieuws groot.

RTV Dordrecht meldt het ook via twitter met daarbij Piet op de foto op het podium van het Energiehuis. Daarnaast staat op de website een nieuwsbericht en kan Dordrecht nog met Piet kennis maken via een In Gesprek Met uit 2014 van Ad van den Herik.

De man, die op zijn manier Dordrecht en mensen al tientallen jaren volgt, schrijft hiermee geschiedenis.  De krant die de verkiezing organiseerde pakt met het Piet nieuws zelfs groot uit in de krant en op internet. AD De Dordtenaar, als krant in een traditie staat vanaf april 1946, behoort tot het zelfde concern de Persgroep van  inmiddels ook weer de Stem.

Foto hieronder © Wim van de Pol.

De krant de Stem van Dordt is ook trots. ,,De Meer is getroffen door kanker en werd aan het begin van het jaar geopereerd. Sindsdien is hij herstellende. Daarover vertelde hij onder meer in een openhartig interview in dagblad AD/De Dordtenaar, dat veel indruk maakte. Inmiddels is hij zo ver hersteld dat hij in staat was om via de sociale media campagne te voeren. Ook kon hij aanwezig zijn bij de ontknoping van de verkiezing. Als winnaar ontving hij uit handen van wethouder Rinette Reijnvaan een gouden schaap en bloemen", zo meldt zijn weekkrant de Stem van Dordt.

Arco van der Lee, zijn chef, maakte het verhaal.

"Ik bedank alle mensen die op me stemden en het me gunden. Dat waardeer ik zeer", zo zei de Dordtenaar van het Jaar nog nadat bleek dat meer dan 800 keer op hem was gestemd. Het aantal stemmen - meer dan 4300 - was een record. Niels Dekker en Chantal Blommers schrijven over collega Piet de Meer in AD De Dordtenaar. In een film op de site van de krant laat hij alvast weten in 2017 terug te willen keren in de journalistiek, die hij al vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw wil dienen.

De krant: ..Mensen loven hem bij hun motivering vooral om zijn enorme en oprechte betrokkenheid bij de stad. Lange tijd was De Meer verwikkeld in een nek-aan-nek-race met zijn veel jongere concurrenten Bernard van den Ende en Bart van der Brugge, die de stad met hun kledinglijn 'Bèèh' op de kaart zetten. Op het nippertje wist hij de twee - die 761 stemmen binnenhaalden - te verslaan."

Piet de Meer (61) hoort al rond de 40 jaar bij de journalistiek in en rondom Dordrecht. Hij begon bij weekkrant Merwesteyn en was daarna het gezicht van de weekbladen Woensdag en Stem van Dordt.  Piet was ook een vertolker van het positieve nieuws, toen dat bij de weekbladen het parool werd.

Herkenbare

Piet beoefende het vak van stadsverslaggever op een geheel eigen, zeer herkenbare wijze.  Zijn fans noemen het een manier van leven, zoals journalistieke het vak uitoefenen. Piet  wil proberen ondanks zijn ziekte in 2017 weer zichtbaar te worden in Dordrecht als man met het blocnote in zijn hand en vecht daarvoor. Piet is ook bekend bij het concern, waartoe de Stem van Dordt behoort. Hij zette zich ook in voor mensen en bedrijf in de Ondernemingsraad (OR) en de Centrale Ondernemings Raad (COR).  Als de raad van bestuur hem had meegemaakt, was hij ook direct verankerd in hun geheugen . Piet bracht op zijn eigen manier de belangen van de achterban onder woorden.

De Dordtse verslaggever is ook bekend in de wereld van de muziek. Hij is een echte verzamelaar van singles. Daarnaast heeft hij de wielersport lief.  Een belangrijk gereedschap voor Piet is dat hij wel aantekeningen maakt, maar ook gewoon goed weet te onthouden was zijn gesprekspartners hebben gezegd. Zijn zette hij honderden mensen als Dordtenaar van de week in zijn krant op het podiu, Thans staat hij als Dordtenaar van het Jaar op die plek. De journalisten van vroeger werden haast vanzelf een bekende Dordtenaar. Piet is na zijn verkiezing HET gezicht van die generatie, maar zal aan pensioen niet willen denken.

Hoe hij in 2017 met pen en papier weer door de stad zal gaan, is nog een verrassing maar voor hem een vanzelfsprekende (harte) wens voor 2017.

Foto's hieronder © Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.