Meer branden en overlast tijdens jaarwisseling dan vorig jaar

01 januari 2019
Meer branden en overlast tijdens jaarwisseling dan vorig jaar

DRECHTSTEDEN - Met applaus voor de ingezette hulpverleners in de regio en op de nieuwe meldkamer kijkt de politie en brandweer Zuid-Holland Zuid terug op een nieuwjaarsnacht met vele inzetten.
 
In Zuid-Holland Zuid werd 2018 afgesloten met 2 grote branden waarvoor groots opgeschaald werd: een brand in een bedrijfsverzamelgebouw in Hardinxveld-Giessendam en bij een woning aan de professor Mekelstraat in Zwijndrecht brak een flinke brand uit, dat werd veroorzaakt door een vuurpijl dat door een zolderraam naar binnen vloog.

De inzetten bij aanvang van 2019 betroffen voornamelijk (container)branden. Helaas zijn er enkele vuurwerkslachtoffers gevallen en is er geweld tegen hulpverleners geconstateerd.

De gemeenten Dordrecht, Gorinchem en Zwijndrecht kregen de meeste meldingen te verwerken. In totaal werd de brandweer bijna 200 keer gealarmeerd voor brand waarvan het meerendeel containerbranden en buitenbranden, afval, bomen en een heg betrof.

De eerste jaarwisseling voor de nieuw samengevoegde meldkamer is volgens de politie goed verlopen. Alle meldingen voor de hulpdiensten: politie, brandweer en ambulance, in de regio Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid werden vanuit Rotterdam verwerkt.

Voor Zuid-Holland Zuid waren er meer inzetten dan de voorgaande jaarwisseling. Het merendeel van de gemelde branden betrof containerbranden en buitenbranden van bijvoorbeeld afval en enkele vreugdevuren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.