Burendag bij De Buitenwacht in de Bosboom Toussaintstraat

16 september 2018
Burendag bij De Buitenwacht in de Bosboom Toussaintstraat

DORDRECHT - De Buitenwacht organiseert op zaterdag 22 september van 11.00- 20.00 uur een burendag in de Bosboom Toussaintstaat.
Op de burendag kunnen bewoners uit Krispijn elkaar ontmoeten, met elkaar kennismaken en mooie dingen ondernemen.

Voor jong en oud zijn er allerlei activiteiten:
Voor de Buitenwacht komt een partytent van de gemeente. We adopteren officieel de boomspiegel voor de deur van de gemeente. Er worden meerdere boomspiegels in de buurt geadopteerd door buurtbewoners en op deze dag vieren we met deze bewoners en de gemeente dat we samen de wijk schoon en aantrekkelijk maken met veel eigen inzet.
Je kunt er gezellig zitten en ongedwongen met elkaar praten. Er is een muzikaal programma, met een optreden van de wereldpercussiegroep van Radouan.

Van één tot drie is er voor de kinderen uit de buurt een workshop stenen beschilderen voor kinderen. Het idee is dat we binnenkort een kinderclub opstarten voor de buurt, waar de kinderen geregeld bij elkaar komen voor creatieve, culturele en sportieve activiteiten.

Vanaf 16.00 uur is er een mooi programma met mama Judith in De Buitenwacht dat er als volgt uitziet:
16:30 Ontvangst met hapje en drankje
17:00 Welkomstwoord
17:10 Optreden Mama Judith
18:00  hapjestijd; Mama Judith heeft lekker  hapjes  uit Kameroen gemaakt: variaties oliebollen; gebakken cassave en bananen met heerlijk smaakvolle bonen.
18:30 Verrassingsact
19:00 Dansworkshop
19:30 Afsluiting met een gezamenlijke dans

Mama Judith vertelt verhalen uit het  boek Koeloe de Schildpad door Yvonne Ndjah Belinga uit Kameroen. Mama Judith vertelt ook geïnspireerde en wijzer verhalen uit haar  jeugd van toen in Afrika en nu in Dordrecht Krispijn. De verhalen van Mama Judith zijn geschikt voor elk publiek. Vanaf een jaar of vijf, tot hoogbejaard. Voor kleine groepen tot volle zalen.

Het verhaal wordt verteld met liedjes uit Kameroen. De liedjes worden gezongen in het Ewondo, dit is mijn moeder dialect. Er wordt natuurlijk ook veel gedanst! Wel op zijn Afrikaans natuurlijk. Klinkt interessant toch?

Alle activiteiten zijn kosteloos, alleen voor het eten tijdens het programma van mama Judith moeten we een bijdrage vragen van € 5,-

De burendag wordt mede mogelijk gemaakt door het oranjefonds.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.