De Buitenwacht viert 35-jarig bestaan en houdt Internationale dag

15 november 2018
De Buitenwacht viert 35-jarig bestaan en houdt Internationale dag

DORDRECHT - Al 35 jaar brengt het ontmoetingscentrum De Buitenwacht een stukje verbondenheid in de wijk Oud Krispijn. Dit doet zijn door middel van bijvoorbeeld koffie-ochtenden, maaltijden en tal van laagdrempelige activiteiten te organiseren. Ook organiseert zij debatten over onder andere armoede en wil ze mensen waar weinig naar wordt omgekeken een hart onder de riem steken, door ruimte te geven aan de voedselbank en de aanwezigheid van een wijkwinkel waar mensen terecht kunnen met hun vragen. Op zondag 18 november staat De Buitenwacht hierbij stil met een jubileumviering van 19.00 tot 22.00 uur. Die middag eraan voorafgaand is er bovendien de jaarlijkse Internationale dag.


Internationale dag 2016. Foto: Jeroen Niemeijer.

Voor beide evenementen is iedereen welkom. Voor de jubileumviering geeft Annette Nobuntu Mul een lezing. Zij is de oprichter van Ubuntu Society. Met de filosofie van Ubuntu is De Buitenwacht erg verwant. Bij Ubuntu gaat het over verbondenheid met anderen. Mensen kunnen niet geïsoleerd leven. Ubuntu gaat over toewijding en om relaties tussen mensen onderling. Na de lezing is er een hapje, drankje en muziek. Aanmelden kan bij kantoor@buitenwachtdordrecht.nl.

Internationale dag
Voorafgaand aan de jubileumviering is er de jaarlijkse Internationale dag. Net als voorgaande jaren zijn er tal van artiesten. Het betekent een middag met dans, muzikale optredens en diverse lekkere hapjes en bovenal veel gezelligheid.
Het programma is:
14.00 binnenkomst CEB
14.15 opening feest
14.20 Baitak Gana met danser (bijdrage Summat)
14.50 Zanger van Somaliland
15.30 Melange Rood
16.00 Young Iconic
16.30 Wereldpercussie
17.00 afsluiting


Melange Rood. Foto: Jeroen Niemeijer.

Ook aan de kinderen is gedacht. Van 15.00 tot 17.00 uur wordt er in de wijk gespeurd naar zoveel mogelijk culturen. Daarna wordt er een mooie landkaart gemaakt waarop al die nationaliteiten terug zullen komen. De Buitenwacht is te vinden aan de Bosboom Toussaintstraat 67. Voor de Internationale dag is opgeven niet nodig.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.