Stichting De Buitenwacht maakt kans op Appeltje van Oranje

08 januari 2019 door Hennie van der Zouw
Stichting De Buitenwacht maakt kans op Appeltje van Oranje

DORDRECHT - Stichting De Buitenwacht uit Dordrecht maakt kans op een Appeltje van Oranje 2019. En vanaf vandaag kan het Nederlands publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan door te stemmen op De Buitenwacht als favoriet. Er zijn in totaal nog 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 16 januari 23.59 uur via stem.oranjefonds.nl.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!. Dat betekent dat alle kanshebbers op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand  er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

Stichting De Buitenwacht
Stichting De Buitenwacht is een intercultureel ontmoetingscentrum in Dordrecht. Al 35 jaar organiseert de Buitenwacht samen met bewoners en  bezoekers een groot aantal activiteiten waaronder koffie-inloop, huiswerkhuis, eethuis en wijkwinkel. De vrijwilligers zijn mensen die zich betrokken voelen bij de Buitenwacht als een open organisatie waar men elkaar kent, elkaar ervaringen en verhalen deelt en op elkaar betrokken is in woord en daad. Iedereen is welkom. Mensen die het niet als vanzelfsprekend ervaren deel te zijn van de samenleving nodigen wij uit om deel van de Buitenwacht te zijn. Talenten komen bij de Buitenwacht komen tot bloei. Een huiskamer voor Dordrecht.

Een broedplaats van nieuwe ideeën en initiatieven worden ondersteund door ruimte te faciliteren.
Belangrijke waarden betrokken, compassie, gelijkwaardig, onafhankelijk een een luis in de pel.
De vrijwilligers zijn het goud van onze organisatie: ze bieden een luisterend oor, hebben echt aandacht voor de mensen, ondersteunen en begeleiden mensen in de wirwar van regels en bureaucratie. 

Koningin Máxima
De prijzen worden in mei 2019 uitgereikt door Koningin Máxima op Paleis Noordeinde. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Foto: Stichting De Buitenwacht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.