Predikant Julianakerk vertrekt naar Ede

16 maart 2011

DORDRECHT - Ds. Brugge, predikant sinds 2006 van de Julianakerk, heeft het beroep van de Gereformeerde Gemeente te Ede aangenomen.

De Julianakerk is één van de grootste kerkelijke gemeenschappen in de stad. De Gereformeerde Gemeente heeft een kleine 1500 leden. Elke zondag zit haar kerkgebouw aan de Krispijnseweg geheel gevuld met ongeveer 1000 kerkgangers. De gemeente is actief in de wijk Krispijn, biedt een bijbelcursus aan en participeert ook in allerlei maatschappelijke verbanden. Zo kerken ereburger Henk Mostert, maar ook de Dordtse SGP'ers Bert Staat en Pieter Verhoeve in de Julianakerk. Stichting Reformatie Instituut Dordrecht is vanuit de Julianakerk opgericht.

In het landelijk verband neemt de gemeente een vooraanstaande plaats in. Tal van landelijke en regionale activiteiten (waaronder het herdenken van het 100-jarig bestaan van het kerkverband) vinden in Dordt plaats. De Gereformeerde Gemeenten kenmerken zich door een bijbelvaste uitleg, sobere liturgie en een grote organisatiegraad. De bijbel staat centraal tijdens de erediensten, waarbij het geloof  in Christus Jezus als zaligmaker van zondaren de spits is van de preek.

Ds. Brugge zal de komende maanden afscheid nemen en vertrekken naar Ede. Deze laatste gemeente is één van de snelstgroeiende gemeenten van het kerkverband, met zo'n 600 (relatief jonge) leden. De gemeente Dordt zal in haar vacante periode bediend worden door predikanten uit de regio. Bezoekers zijn hartelijk welkom tijdens de diensten om 10:00 en 17:00.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.