Julianakerk Dordrecht krijgt nieuwe predikant

02 januari 2012

DORDRECHT - De Gereformeerde Gemeente in Dordrecht, welke wekelijks samenkomt in de Julianakerk, krijgt een nieuwe predikant. Ds. Hofman uit Sioux Center (USA) heeft het beroep aangenomen. Dit werd op nieuwjaarsmorgen tot blijdschap van de gemeente bekend gemaakt.

De Julianakerk is met 1500 leden één van de grootste zelfstandige kerkgemeenschappen in de stad. De nieuwe predikant, ds. Hofman, is 45 jaar en heeft momenteel zijn standplaats in Amerika. De Gereformeerde Gemeenten onderhouden een zusterband met de NRC. Dit Amerikaanse kerkgenootschap is voortgekomen uit Nederlandse emigrantengemeenten.

Ds. Hofman is zelf ook een emigrantenzoon. Zijn vader ds. H. Hofman sr. vertrok in 1983 vanuit de gemeente Gorinchem naar Kalamazoo. Zijn zoon, ds. H. Hofman jr., werd in 1999 theologisch kandidaat  en was vervolgens jarenlang zendingspredikant in Bolivia.

De gemeente Dordrecht is maar kort vacant geweest, nu de vorige predikant net voor de zomervakantie naar Ede vertrok. De Gereformeerde Gemeenten kennen vanouds een fors predikantentekort. Diverse gemeenten in de regio hebben jarenlang geen predikant en werken met de noodoplossing van de leespreek. In een nieuwjaarsboodschap aan de gemeente verwoordde de kerkenraad het gevoelen als volgt: 'Geloofd zij God met diepst ontzag'. De predikant zelf schreef in een brief, welke aan de gemeente is voorgelezen, dat de 'nood van de gemeente en vooral die van de jeugd' op zijn hart ligt en God alle bezwaren had afgenomen en hij met vreugde naar de gemeente uitzag. 

Omdat ds. Hofman met drie jongere kinderen vanuit de VS moet overkomen, zal het naar verwachting nog wel enkele maanden duren voordat de intrededienst zal plaatsvinden. Drie oudere kinderen zullen in Amerika achterblijven.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Hof
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.