Dordtse Phil huldigt jubilarissen

11 januari 2019 door Hennie van der Zouw
Dordtse Phil huldigt jubilarissen

DORDRECHT - Maar liefst vier jubilarissen die al vijftig jaar lid zijn van het Dordrechts Philharmonisch Orkest en zelfs één lid die al zestig jaar muziek maakt bij de Dordtse vereniging; vereniging Dordrecht Philharmonisch Orkest hield op donderdag 10 januari een bijzondere nieuwjaarsreceptie waar het regende van de jubilarissen. Naast een flink aantal jeugdleden dat hun eerste lustrum vierde en een aantal leden die een zilveren jubileum hadden, werden er ook een aantal leden die al veertig, vijftig of zelfs zestig jaar lid van de vereniging zijn in het zonnetje gezet.

Onder de jubilarissen waren een heel aantal leden van Phil Good, onder wie bestuurslid Ron van Dijk. De familiebanden die binnen de Phil talrijk zijn werden duidelijk tijdens de huldiging; ook Van Dijks broer Marcel van Dijk en diens neef en tevens voorzitter Hans Gerritsen vierden hun vijftigjarig jubileum. De vierde gouden jubilaris is Jan Marsman, die naast dat hij fanatiek euphonium speelt, ook heel veel werk verzet in de bibliotheek van de vereniging. Ron van Dijk vatte in zijn speech het algehele gevoel van de avond én de liefde voor ‘zijn’ Phil samen: ‘Ik hoop dat jullie net zo veel van de Phil gaan houden als ik van de Phil houd.’

Een aantal van de jubilarissen begon ooit bij het grootorkest van het Dordrecht Philharmonisch Orkest en is inmiddels doorgestroomd naar Phil Good. Onder hen ook slagwerker Wim Verboom. Verboom is inmiddels zestig jaar lid van het Dordrechts Philharmonisch Orkest. Begonnen bij het grootorkest, speelt hij inmiddels bij zowel Phil Spaβ! en Phil Good.  Dat laatste orkest staat overigens voor een spannende periode; tijdens het laatste concert in Kunstmin nam dirigent Karel van Dee afscheid. In de komende weken heeft het orkest verschillende proefdirecties om zo hopelijk in het voorjaar een nieuwe dirigent te kunnen verwelkomen.

Bijgevoegd twee afbeeldingen, op de ene de groep jubilarissen en op de andere afbeelding Hans Gerritsen (voorzitter van de vereniging en 50 jaar lid), Marcel van Dijk (vijftig jaar lid) en Ron van Dijk (50 jaar lid en bestuurslid). Foto's zijin gemaakt door Dick de Graaf.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.