Mooie randprogrammering Cellofestival Dordrecht

01 mei 2015

DORDRECHT - Van 14 tot en met 17 mei - in het Hemelvaartweekend – organiseert ToBe cultuurcentrum het Cellofestival Dordrecht. Dit festival vindt plaats in het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht én op betoverende plekken in de stad. Naast zestien inspirerende concerten en dagelijkse lessen door topcellisten biedt het festival ook een mooie randprogrammering aan. Per dag is er één lezing, zijn er diverse workshops en draaien er drie films. De gehele randprogrammering staat natuurlijk in het teken van de Cello.

Op donderdag 14 mei is er een informatieve lezing over de geschiedenis van de strijkstokken door strijkstokkenbouwer Jan Strumphler. Vrijdag 15 mei geven Artist in Residence Pieter Wispelwey en Andreas Grütter een lezing over de ontwikkeling van de strijkstok. De derde interactieve lezing op zaterdag 16 mei wordt geven door vioolbouwer Saskia Schouten en Menno van Woerkom. Saskia neemt drie cello’s mee en laat in deze klankworkshop horen hoe verschillend iedere cello klinkt.

Naast de lezingen zijn er ook workshops. Op vrijdag 15  en zaterdag 16 mei zijn er voor de deelnemers twee workshops. Lucienne van der Lans, viool- en cellobouwster, geeft de workshops Cello Care. In deze workshop laat Lucienne aan de cellospelers zien hoe je het beste je instrument kan onderhouden. Voor deelnemers aan het festival is dit gratis, bezoekers betalen hiervoor € 15,00.

De tweede workshop wordt gegeven door Jan van der Elst. In deze workshop kunnen deelnemers aan het Cellofestival gratis hun strijkstok en instrument laten checken door Jan van der Elst, Andreas Grütter en Walter Kuipers.

Tussen alle concerten, lezingen en workshops door hebben de bezoekers van het Cellofestival ook de kans om drie films te bekijken; Quartet, the Tourte Brother en 392, Pieter Wispelwey and the Bach Cello Suites. Quartet volgt de gehele bouw van een cello, the Tourte Brothers vertelt het verhaal over de innovatieve strijkstokkenbouwers gebroeders Tourte en in 392 ontrafelt Pieter Wispelwey de mysteries van de zes cellosuites van Bach. De lezingen en films zijn gratis en ook toegankelijk voor bezoekers die niet deelnemen aan het Cellofestival.

Het 14e Cellofestival Dordrecht wordt georganiseerd door ToBe cultuurcentrum, in samenwerking met een vaste kern vrijwilligers en met ondersteuning van Gemeente Dordrecht, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, het Energiehuis, de Luthiers en Dille & Kamille. Ga voor meer informatie en kaartverkoop naar www.cellofestivaldordrecht.nl, of stuur een e-mailbericht naar cellofestival@tobe.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.