Rijkswaterstaat en Gemeente Dordrecht tekenen voor betere aansluiting N3 op A16

28 november 2014
Rijkswaterstaat en Gemeente Dordrecht tekenen voor betere aansluiting N3 op A16

DORDRECHT - Op donderdag 27 november tekenden wethouder Jasper Mos van de gemeente Dordrecht en hoofdingenieur-directeur Ineke van der Hee van Rijkswaterstaat een overeenkomst voor de realisatie van een verbeterde aansluiting van de N3 op de A16.

Voor Rijkswaterstaat start hiermee de voorbereiding van een van de nieuwe aanlegprojecten in Zuid-Holland.

Ineke van der Hee: ‘Ik ben blij met de samenwerking met Dordrecht: de gemeente ontwikkelt een bedrijventerrein en RWS lost een knelpunt qua doorstroming op (A16-N3) en zorgt voor de aansluiting van Dordtse Kil IV op de A16. Met dit project pakken Rijk en regio een van de top zes knelpunten in de aansluiting tussen hoofdwegen en lokale wegen aan om de doorstroming en verkeersveiligheid te verbeteren.’

Jasper Mos:  ‘Voor de gemeente Dordrecht is de aansluiting van groot belang voor het succes van de gebiedsontwikkeling Westelijke Dordtse Oever, waaronder de ontwikkeling van het nieuwe bedrijventerrein Dordtse Kil IV. Een goede ontsluiting op de A16 is een randvoorwaarde voor dit nieuwe terrein waar ook de bestaande bedrijven op de terreinen Kil I, II en III van profiteren. De nieuwe aansluiting zorgt dus niet alleen voor een betere doorstroming op de A16 en N3, maar is ook belangrijk voor de Dordtse economie en de lokale en regionale werkgelegenheid.’

Planning
De nieuwe aansluiting is een kwart-klaverblad in combinatie met een parallelbaan richting Breda van twee rijstroken die doorloopt tot kort voor het bestaande benzinestation aan de A16 bij Dordrecht. Vanaf de A16 komt er een rijstrook voor rechtsaf zonder stoplichten naar de N3 richting Papendrecht. De komende periode gaat de milieueffectrapportage (MER) voor het project van start. Dit wordt een gecombineerde MER voor zowel het bedrijventerrein als voor de nieuwe aansluiting.

Deze MER levert informatie voor de bestemmingsplannen die halverwege 2016 vastgesteld moeten zijn. Parallel aan de planologische procedure voor Dordtse Kil IV en de nieuwe aansluiting bereidt Rijkswaterstaat de aanbesteding van de uitvoering voor. De uitvoering van het werk start begin 2017. De aansluiting wordt naar verwachting eind 2018 opengesteld voor het verkeer.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.