Donderdagavond 4 oktober werkzaamheden op kruispunt A16-N3

04 oktober 2018
Donderdagavond 4 oktober werkzaamheden op kruispunt A16-N3

DORDRECHT - Door het slechte weer kon Boskalis de aanpassingen (quick-wins) op het kruispunt A16-N3 nog niet afronden. Boskalis probeert de laatste werkzaamheden nu donderdagavond 4 oktober uit te voeren. De quick-wins moeten, in afwachting van de vernieuwing van het knooppunt, al zorgen voor een betere doorstroming op de N3 en A16. Het werk vindt plaats van 21.00 tot 5.00 uur. De afrit vanuit Rotterdam richting de N3 is dan dicht. Het verkeer wordt omgeleid.

Boskalis Nederland voert in opdracht van Rijkswaterstaat de werkzaamheden uit voor de Reconstructie Aansluiting A16 – N3. De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van het knooppunt bij Dordrecht en de aansluitingen realiseren voor het nieuwe bedrijventerrein Dordtse Kil IV. Zo wordt de doorstroming en veiligheid verbeterd op de A16 en N3 en de bereikbaarheid van de regio verbeterd.

Binnen de aanpak Drechtsteden worden de komende jaren tal van wegwerkzaamheden uitgevoerd om de bereikbaarheid in de regio te verbeteren. Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland, Drechtsteden, Dordrecht, Papendrecht en Sliedrecht werken hierin nauw samen. Onder de aanpak Drechtsteden vallen vijftien verschillende projecten, waarvan dertien van Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat heeft het project A16-N3 gegund aan Boskalis Nederland B.V.

De werkzaamheden voor de A16-N3 zijn als volgt:
a) Het aanleggen van een kwart-klaverblad op het knooppunt A16-N3;
b) Het verleggen, herinrichten van de afrit van de A16 rechts en het aansluiten ervan op de Rijks-straatweg;
c) Het verleggen en herinrichten van de afslag van de provinciale weg N217 naar de Rijksweg A16 in zuidelijke richting met aansluiting op de parallelrijbaan;
d) Het aanpassen van de afslag naar rechts op de afrit van de A16 links naar de Rijksweg N3;
e) Het maken van een afrit vanaf de bufferstrook naar Dordtse Kil IV tot de beheergrens tussen Rijk en Gemeente;
f) Het maken van een oprit vanaf Dordtse Kil IV naar de bufferstrook vanaf de beheergrens tussen Rijk en Gemeente;
g) Het aanleggen van een rechtstreekse doorsteek van de afrit van de A16 rechts op de N3 naar de bufferstrook;
h) Het realiseren van een nieuwe aansluiting vanaf de A16 links op Dordtse Kil IV tot de beheergrens tussen Rijk en Gemeente.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.