Beter Voor Dordt stelt wederom vragen over parkeerproblematiek in Oudelandshoek

17 januari 2019 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Beter Voor Dordt stelt wederom vragen over de parkeerproblematiek in de wijk Oudelandshoek. Deze keer hebben de vragen betrekking op de uitvoering van hetgeen zij hebben gevraagd en door de meerderheid van de gemeenteraad is besloten.

Tijdens de Raadsvergadering van 13 november 2018 heeft Beter Voor Dordt de motie “Extra parkeerplaatsen” ingediend welke met meerderheid van stemmen door de Gemeenteraad is aangenomen. In deze motie hebben zij het college verzocht om op korte termijn een plan van aanpak te maken tot het creëren van extra parkeerplaatsen in de wijk Oudelandshoek voorzien van een planning. Dit plan zou samen met bewoners kunnen worden opgesteld.

Beter voor Dordt: 'Helaas heeft het College ervoor gekozen om op de oude voet verder te gaan en wederom zelf een viertal plaatsen aan te wijzen in de Iroko. Deze manier van werken leidt niet tot een gedragen oplossing in de wijk. Eerder heeft het College op deze manier acht plaatsen aangewezen, hiervan zijn er slechts vier gerealiseerd.'

Beter Voor Dordt heeft gevraagd om een bredere aanpak over de hele wijk en grotere oplossingen dan slechts vier parkeerplaatsen in één straat toe te voegen, die ook nog eens zijn aangewezen op een plaats wat als groen is bestempeld in het bestemmingsplan.

De fractie heeft ook nogmaals aandacht gevraagd voor de problematiek van de vele bedrijfsbussen die in deze wijk worden geparkeerd. Zij nemen parkeerplaatsen in beslag en zorgen voor onveilige situaties voor kinderen in de wijk.

Beter voor Dordt weet dat sommige bussen van zzp-ers uit de wijk zijn, maar ook daarvoor zien zij graag een gedragen oplossing waarbij de input van de bestuurders van deze busjes wordt meegenomen. Als alternatieve oplossingsrichting heeft de BVD-fractie gepleit voor het onderzoeken van de mogelijkheid van een parkeerterrein voor busjes aan de rand van de wijk. Beter voor Dordt ziet graag dat de parkeerproblemen in deze wijk breder worden aangepakt zoals in hun motie is verwoord.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.