Twee miljoen extra om 50-plussers aan het werk te helpen

17 januari 2019 door Hennie van der Zouw
Twee miljoen extra om 50-plussers aan het werk te helpen

DORDRECHT - Op 3 juli 2018 dienden de regiofractie D66-VSP samen met de regiofractie van GroenLinks de motie ‘Kans op een Baan’ in. Deze motie werd aangenomen met een forse meerderheid van de Drechtraad. Met de motie wilden de partijen ervoor zorgen dat meer 50-plussers aan de slag kunnen op de arbeidsmarkt. Uit alles blijkt namelijk dat 50-plussers, zelfs gedurende deze economisch piek met een historisch lage werkloosheid, onvoldoende aan het werk komen op de arbeidsmarkt.

Het Drechtstedenbestuur stelt de Drechtraad (in de geactualiseerde begroting) nu voor om een forse extra investering in deze doelgroep te doen. In 2019 en 2020 wordt in beide jaren een miljoen euro extra geïnvesteerd om 50-plussers beter te bemiddelen naar werk. De fractie D66-VSP juicht niet alleen de investering toe, maar ook de innovatieve en logische gedachte die daarbij hoort: Durft te investeren en durf te geloven in mensen.

De regio zal de investering die wordt gedaan gewoon terugverdienen, dit doordat we met deze 2 miljoen veel mensen aan een betaalde baan kunnen helpen. Dit is natuurlijk allereerst van belang voor de mensen die het betreft. Zij kunnen weer meedoen op arbeidsmarkt en daarmee in de maatschappij. Bijvangst is dat de uitgaven aan uitkeringen fors zullen dalen door deze investering, win-win dus.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.