Uitvoering Landbouwweg van start in nieuwe Dordtse Biesbosch

30 augustus 2016
Uitvoering Landbouwweg van start in nieuwe Dordtse Biesbosch

DORDRECHT - Deze week wordt gestart met de uitvoering van de volgende fase van de zogenaamde landbouwweg in de Nieuwe Dordtse Biesbosch. De weg gaat de Oude Veerweg met de hoek Vlaakweg / Wieldrechtse Zeedijk verbinden. De weg ontlast hiermee de Wieldrechtse Zeedijk van zwaar (landbouw)verkeer.

De aannemer begint met het plaatsen van een noodbrug over de leidingen van Evides, AirLiquide en Gasunie nabij de Bovenkil. Daarna wordt grond voor de weg en sloten in de directe omgeving uitgegraven. Op de route waar de weg komt worden grote hoeveelheden zand en puin aangebracht om de ondergrond voor te belasten. Deze voorbelasting is nodig om toekomstige verzakkingen te voorkomen. Na ongeveer drie maanden wordt het overtollige voorbelastingmateriaal verwijderd en kan de aannemer beginnen met asfalteren en afwerken van het wegdek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.